İSRAİL'İN GAZZE'YE YÖNELİK SALDIRILARINDA 35. GÜN... 

İsrail Ordusu’nun abluka altındaki Gazze’ye yönelik saldırıları 35. Günde de devam etti. Filistin resmi ajansı, Şifa Hastanesi Yerleşkesi’ndeki bir poliklinik binasının roket ve top atışlarıyla bombalandığını duyurdu. Saldırıda aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu çok sayıda Filistinlinin hayatını kaybettiği belirtildi. Dünya Sağlık Örgütü tarafından da Gazze için kritik bir uyarı geldi. Açıklamada, “Gazze’de büyük salgın hastalıklar görülebilir” denildi. İsrail'in bombardıman ve işgal altında tuttuğu Gazze'nin durumuna ilişkin konuşan Birleşmiş Milletler İnsani İşler Koordinasyon Ofisi Sözcüsü ise, "Yardım tırlarımızı Gazze'nin kuzeyine ulaştıramıyoruz. Şu anda dünyada bir cehennem varsa, Gazze'nin kuzeyidir" açıklamasını yaptı.

BIDEN'DAN ATEŞKES AÇIKLAMASI

ABD Başkanı Joe Biden, Beyaz Saray'dan ayrılmadan önce basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Gazze'de ateşkes olasılığına ilişkin soruya verdiği yanıtta, ateşkesin sağlanmasının "mümkün olmadığını" söyledi. Amerikan Dışişleri Bakanı Antony Blinken ise İsrail'in Gazze'deki işgal girişiminde çok sayıda Filistinlinin öldürüldüğünü belirtirken İsrail'in 'sivil kayıpları en aza indirmek için' attığını iddia ettiği adımları 'takdirle karşıladıklarını' söyledi.

TÜRKİYE BAROLAR BİRLİĞİ, YARGITAY'IN AYM KARARINA KARŞI SOKAĞA ÇIKTI

Yargıtay'ın, TİP Milletvekili Can Atalay hakkında hak ihlali kararı veren Anayasa Mahkemesi üyelerine suç duyurusunda bulunmasına tepki gösteren avukatlar, Türkiye Barolar Birliği'nin çağrısıyla bir araya geldi. Kalabalık, Sıhhiye'deki Ankara Adliyesi'nden Ahlatlıbel'deki Yargıtay binasına yürüdü. Avukatların yürüyüşüne destek veren CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Anayasa Mahkemesi önünde konuştu. Erdoğan eliyle anayasal düzenin ortadan kaldırılmaya çalışıldığını vurgulayan Özgür Özel, Erdoğan'a "Adeta halkın iradesine karşı Erdoğan liderliğinde bir kalkışmayla karşı karşıya olduğumuz anlaşılıyor. Sen anayasanın hükmünü değiştirecek güçte değilsin. Halk sana bu yetkiyi vermedi. Sen bu yüzden darbecisin" diyerek seslendi.

ERDOĞAN TAVRINI YARGITAY'DAN YANA KOYDU

Can Atalay hakkındaki AYM kararının Yargıtay tarafından tanınmaması hakkında ilk kez konuşan AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, tavrını Yargıtay’dan yana koydu. AYM’nin yanlış kararlar aldığını savunan Erdoğan, “Yargıtay'ın aldığı karar asla bir kenara atılamaz” dedi. Erdoğan, partisi içinden gelen tepkilere de ‘ayar verdi.’ Erdoğan, "Eğer partimden bazı arkadaşlar da burada Yargıtay’ı yerip, Anayasa Mahkemesi’ne övgüler düzüyorsa onlar da yanlış yapıyorlar” dedi.

ERDOĞAN'IN ESKİ HUKUK DANIŞMANI İZZET ÖZGENÇ'TEN MEKTUP

Ceza hukukçusu İzzet Özgenç, AKP'li Cumurbaşkanı Erdoğan'a yargı krizine ilişkin mektup yazdı. Bir dönem Erdoğan'ın hukuk danışmanlığını da yürüten Özgenç, "Etrafınızı saran veya çevrenizde tuttuğunuz 'hukukçu' geçinen çakallar yüzünden, somut hukuki sorunlarla ilgili düşüncelerimi size zamanında arz etme ve yönlendirme kabiliyetim ortadan kalkmıştır" ifadelerini kullandı. Özgenç, mektubu sosyal medya hesabı üzerinden paylaştı.

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'Ü SAYGIYLA ANIYORUZ...

Cumhuriyet'in kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 85'nci yıldönümünde yurdun farklı kentlerinde düzenlenen törenlerle anıldı. Ankara'da Anıtkabir, İstanbul'da ise Dolmabahçe Sarayı yurttaşların en yoğun ziyaret gerçekleştirdiği alanlar oldu.

AKŞENER İLE BAHÇELİ AYNI KAREDE

Mustafa Kemal Atatürk'ün ölümünün 85'inci yılında, Anıtkabir'de düzenlenen törende Meral Akşener ile Devlet Bahçeli'nin samimi görüntüleri dikkat çekti. Bir süre yan yana yürüyen ikili daha sonra tokalaşarak ayrıldı. Bahçeli'nin geçtiğimiz aylarda Akşener'e yaptığı 'evine dön' çağrısı Akşener tarafından reddedilmişti. Akşener, partisinin son grup toplantısında ise CHP'ye ittifak kapılarını kapatmıştı.

ÖZGÜR ÖZEL: CHP'YE SAYGILI DAVRANAN HERKES, AYNI SAYGIYI GÖRECEKTİR

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhuriyet'in kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ü anmak için Anıtkabir'de düzenlenen devlet törenine katıldı. Daha sonra açıklamalarda bulunan Özel, "CHP’ye saygılı davranan herkes, aynı saygıyı görecektir" dedi. Erdoğan ile tören öncesinde konuşup konuşmadığının sorulması üzerine Özel, "Merhabalaştık. Sadece el sıkıştık" dedi.

İYİ PARTİ'DE İSTİFA DEPREMİ

27'nci dönemde İYİ Parti'den milletvekili seçilen, son seçimde ise listelerde yer almayan eski Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz, İYİ Parti'den istifa ettiğini açıkladı. Yılmaz, parti içine ilettiği mesajında, "Parti, bizim kurduğumuz parti olmaktan çıkmıştır. Başka bir ifade ile Parti’nin siyasi yelpazedeki yeri belli değildir. Parti daha iktidar olmadan kirlenmiştir. İktidar olunca olacakları düşünmek bile istemiyorum. Parti Yönetimi kamu parası ile bir elleri yağda bir elleri balde sefa sürüyor" dedi. Muğla İYİ Parti Dalaman İlçe Başkanı Bahadır Bakırcı da, bugün yaptığı yazılı açıklamada, kendisine resmi bir tebligat yapılmadan görevden alındığını açıkladı. Bakırcı, "Hakkımızda ferman vermişler, kalemimizi kırmışlar, İlçe Başkanlığı görevinden el çektirmişler. Üzerimizdeki bitmek bilmeyen mobbingi sonlandıramadık" dedi. Geçtiğimiz günlerde İdris Nebi Hatipoğlu da partisinden istifa ettiğini duyurmuş, Hatipoğlu AKP’ye geçmişti. Sakarya İl Yönetimi ise görevden alınmıştı.

İYİ PARTİ'DEN İSTİFA EDEN BAHADIR ERDEM: 6-7 AYDIR SABIRLA BEKLİYORUM

İYİ Parti’de bir istifa haberi de Bahadır Erdem’den geldi. Dokuz8 Haber’den Hazal Güven’e konuşan Erdem, "Daha fazla partide faydalı olabileceğime inanmıyorum. Bir hukukçu olarak seçime kadar çok büyük bir inançla çalıştım. Ancak seçimler kaybedildi. Türkiye’ye yeni bir başlangıç yapmak lazım. Ben bunun yolunun ufalmak olduğuna inanmıyorum. Bu noktada ben sabırla bekledim. 6-7 aydan beri sabırla bekliyorum. Şu an başka bir siyasi partiye geçmek gibi bir planım yok. Yine aynı şekilde bildiklerimi söylemeye devam edeceğim. Sayın Akşener'le bir buçuk ay önce görüşmüştük. Kendisine saygım bakidir” açıklamasını yaptı.

GAZETECİ MEHMET KIZMAZ GÖZALTINA ALINDI

İktidarın gazetecileri susturmak için çıkardığı ‘sansür yasası’ gazetecilere karşı 'yargı sopası' olarak kullanılmaya devam ediyor. Son olarak Gazeteci Mehmet Kızmaz, seçim dönemi ve deprem sürecinde sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlar gerekçesiyle gözaltına alındı. Mezopotamya Ajansı'nın aktardığına göre, Batman'ın Hasankeyf ilçesinde gözaltına alınan Kızmaz hakkında "Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme" iddiasıyla soruşturma başlatıldığı ve yakalama kararı çıkarıldığı öğrenildi. 

BARIŞ PEHLİVAN'DAN ADALET BAKANI TUNÇ'A AÇIK MEKTUP 

Dün görülen davasının ‘hakimin savunmayı okumadığı’ gerekçesiyle ertelenmesi üzerine yeniden cezaevine dönmek zorunda kalan gazeteci Barış Pehlivan, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’a açık bir mektup yazdı. Pehlivan, “Şimdi 6 gün sonra yeniden duruşmam var. Savcının onca lehimde delile rağmen hapsimi istediği bu davada hâkimin de adil bir karar vereceğini maalesef düşünmüyorum” dedi.

CHP LİDERİ ÖZGÜR ÖZEL, HATAY'A GİDECEK

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 12 Kasım Pazar günü Hatay'a gidecek. Özel'in Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ile görüşerek şehrin güncel durumu hakkında bilgi alacağı ve bölgedeki depremzede yurttaşlar ile bir araya geleceği belirtildi.

KAYIP MÜTEAHHİTİ DEPREMZEDELER YAKALADI!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerde Hatay'ın Antakya ilçesinde yıkılan bazı binaların müteahhidi Mehmet Özat, depremde ailesinden 9 kişiyi kaybeden Sinem Boyacı'nın ihbarıyla gözaltına alındı. Hakkında yakalama kararı bulunan kaçak müteahhit bugün öğle saatlerinde Bilkent'teki alışveriş merkezinin açık otoparkında beklerken görüldü. Depremzede Sinem Boyacı, bu sırada kimliğini sorduğu Özat ile diyaloğunu cep telefonuyla kayıt altına aldı. Boyacı ve çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine gelen polis ekiplerince gözaltına alan Özat, Beytepe Polis Merkezi Amirliği'ne götürüldü. Burada ifadesi alınan Özat, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra adliyeye sevk edildi.

POLAT ÇİFTİNİN MALİ MÜŞAVİRİ, KIZINA SAHTE FATURA ŞİRKETİ KURDURMUŞ

Sözcü gazetesi yazarı İsmail Saymaz, Dilan-Engin Polat çiftinin mali müşaviri Ahmet Gün’ün kızı Beyza Nur Gün'e sahte fatura şirketi kurdurduğunu yazdı. Saymaz, Gün'ün ofisinde çalışan Songül Kılıç’ın da nasıl ifade vermesi gerektiğine ilişkin kendisiyle görüşme yapıldığını itiraf ettiğini aktardı.

H.K.G. DAVASINDA GEREKÇELİ KARAR AÇIKLANDI

Hiranur Vakfı kurucularından Yusuf Ziya Gümüşel'in 6 yaşındaki kızını 'evlendirmesi' skandalına ilişkin davada verilen kararın gerekçesi açıklandı. H.K.G’nin dosyaya sunduğu ses kayıtlarına atıf yapılan gerekçeli kararda, yıllar boyunca devam eden sistematik istismara baba Yusuf Ziya Gümüşel’in de onay verdiği vurgulandı. Savunmaların inandırıcı olmadığı kaydedilen kararda, H.K.G.nin reşit olduğu dönemde de "rızadan" söz edilemeyeceği vurgulandı.

OSMAN KAVALA'DAN BAHÇELİ'YE YANIT 

Gezi Davası'nda ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkum edilen Osman Kavala, Bahçeli’nin son grup toplantısında, “Osman Kavala Sorosçudur, casustur” sözlerine tepki gösterdi. Casuslukla ilgili yargılamadan beraat ettiğini hatırlatan Kavala, Bahçeli'nin söylemleri için "Bunlar, yargıda düşman hukuku uygulamalarını meşrulaştıran, düşman algısını besleyen söylemlerdir" dedi.

AYHAN BORA KAPLAN SORUŞTURMASINDA YENİ GELİŞME

Ankara'da yeraltı dünyasında "Kaplanlar" olarak bilinen suç örgütünün yönettiği iddiasıyla tutuklanan Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında önemli bir gelişme yaşandı. T24’ten Asuman Aranca’nın haberine göre, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında firari durumda olan Barış Kurt, Ankara emniyetince kurulan özel bir ekip tarafından saklandığı yerde yakalandı. 

KIRMIZI BÜLTENLE ARANAN UYUŞTURUCU KARTELİ LİDERİ BEYLİKDÜZÜ'NDE YAKALANDI

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İtalya ve Arnavutluk makamları tarafından kırmızı bültenle aranan ve Güney Amerika’dan Avrupa’ya uyuşturucu sevkiyatı yapan "Kompanio Bello" uyuşturucu karteli lideri Dritan Rexhepi'nin yakalandığını duyurdu. Çete lideri, Beylikdüzü’nde yakalandı.

TÜİK: GENİŞ TANIMLI İŞSİZLİK YÜZDE 21,8 OLDU 

TÜİK verilerine göre, Türkiye'de geniş tanımlı işsizlik Eylül ayında bir önceki aya göre 1,2 puanlık azalış ile yüzde 21,8 oldu. 15-24 yaş grubunu kapsayan genç nüfusta işsizlik oranı ise yüzde 16,7 olarak gerçekleşti. TÜİK eylül ayına ilişkin inşaat maliyet endeksi verilerine göre ise inşaat maliyet endeksi, aylık bazda yüzde 2,46, yıllık bazda yüzde 67,93 artış gösterdi.

İZMİR'E FIRTINA UYARISI 

İzmir'de, yarından itibaren fırtına beklendiği ve olumsuz hava koşullarına karşı tedbirli olunması gerektiği duyuruldu. Açıklamada, İzmir il genelinde, güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli rüzgar ve fırtına şeklinde esmesinin beklendiği belirtildi.

BEŞİKTAŞ'TA BURAK YILMAZ DÖNEMİ SONA ERDİ

Beşiktaş'ta Şenol Güneş'in ardından teknik direkörlük görevini yürüten Burak Yılmaz ile yolların ayrıldığı duyuruldu. Kulüpten yapılan açıklamada, "Burak Yılmaz'a emekleri için teşekkür ederiz" denildi. Burak Yılmaz ise yayımladığı veda mesajında, "Her şey için teşekkür ederim" ifadelerini kullandı. Yılmaz'la yolları ayıran Beşiktaş, teknik direktörlük görevine Rıza Çalımbay'ı getirdi. Rıza Çalımbay, siyah-beyazlı kulüpte 18 yıl aradan sonra ikinci kez görev alacak.