KILIÇDAROĞLU'NDAN GEZİ DAVASI TUTUKLULARINA ZİYARET

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Silivri'de bulunan Marmara Cezaevi'ne giderek Gezi Davası tutuklularını ziyaret etti. Ziyaretin çıkışında basına açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, Yargıtay'ın Can Atalay kararını eleştirerek, AYM'ye çağrı yaptı. Kılıçdaroğlu, "AYM'nin bir karar vermesi lazım. Can Atalay'ın bir an önce çıkması lazım." dedi.

ADALET BAKANI GEZİ'Yİ HEDEF ALDI

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, 2013’te yaşanan Gezi Parkı direnişi hakkında konuştu. Tunç, "Gezi'nin zaten tartışmasız bir terör eylemi olduğunu halkımız biliyor. Çünkü orada ölüm var, mala zarar verme var. Bir kalkışma olduğu tartışmasız" diyerek Gezi’yi hedef aldı.

ÖZGÜR ÖZEL: KÜRT SORUNUNU ÇÖZECEĞİZ

CHP Genel Başkan Adayı Özgür Özel, CHP Diyarbakır İl Kongresi’nde konuştu. "Diyarbakır yol değildir, hedeftir. Barış, kardeşlik, özgürlük için hedeftir, Diyarbakır iktidar için hedeftir” diyen Özel, Kürt sorununu çözmek için 'söz' verdi.

ANKARA'DAKİ SALDIRI GİRİŞİMİYLE İLGİLİ 23 GÖZALTI KARARI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, İçişleri Bakanlığı'na yönelik 1 Ekim'de gerçekleşen bombalı saldırıya ilişkin sosyal medyada yapılan paylaşımlarla ilgili soruşturmada 23 kişi hakkında gözaltı kararı verdi. Soruşturma kapsamında 14 ilde 23 şüphelinin tespit edildiği öğrenildi.

BABACAN: İSTANBUL VE ANKARA'DA KENDİ ADAYLARIMIZI ÇIKARACAĞIZ

DEVA Partisi lideri Ali Babacan, gazetecilerle bir araya geldi. CHP ile olan ittifak kapılarını kapatarak İstanbul ve Ankara’da kendi adaylarını çıkaracaklarını söyleyen Babacan, “Aklımda aday var ama benden başkası bilmiyor. Genel merkezimizin komisyonları görüşme yapacak, karar verilecek” dedi.

SEMRA GÜZEL'İN TUTUKLULUĞUNA DEVAM KARARI

Eski HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel’in, “silahlı terör örgütüne üye olmak” gerekçesiyle 15 yıla kadar hapis istemiyle yargılandığı davanın 5'inci duruşması görüldü. Adıyaman'da 2017'de operasyonda hayatını kaybeden Volkan Bora'nın annesi Songül Bora’nın tanık olarak dinlendiği duruşmada Güzel’in tutukluluk halinin devamına karar verildi.

KILIÇDAROĞLU'NDAN 'SİHA DÜŞÜRÜLMESİNE' TEPKİ 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ABD tarafından Suriye'de Türkiye'ye ait SİHA'nın düşürülmesi ve sonrasında resmî makamlardan yapılan açıklamalar nedeniyle iktidara tepki gösterdi. İktidarın olayı geçiştirmeye çalıştığını ifade eden Kılıçdaroğlu, “Helikopterimiz düşürülür, başka ülkeden duyarız. Gemimiz basılır, başka ülkeden duyarız. Şimdi de SİHA’mız düşürülüyor, yine başka ülkeden duyuyoruz. ABD “meşru müdafaa” diyor, Dışişleri Bakanlığımız ise “farklı teknik değerlendirmeler” diyerek yaşananları geçiştirmeye çalışıyor. Siz devleti yöneten kişiler olarak ülkemizin hakkını böyle utangaç açıklamalarla mı savunacaksınız? Dış politikamızı “ABD ne der, Rusya ne der, İtalya ne der” diye mi şekillendireceğiz?” dedi.

HALK TV PROGRAMCISI SERHAN ASKER, İFADESİ ALINDIKTAN SONRA SERBEST BIRAKILDI

Halk TV'de hafta sonu yayımlanan 'Görkemli Hatıralar' programının yapımcısı ve sunucusu Serhan Asker, İzmir Havalimanı’nda gözaltına alındı. Hakkında yakalama kararı bulunan Serhan Asker, ifadesini verdikten sonra serbest bırakıldı.

İLYAS SALMAN'A 'CUMHURBAŞKANI'NA HAKARET'TEN DAVA AÇILDI

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, efsane sinema sanatçısı İlyas Salman hakkında Birgün’e verdiği röportajdaki "Ben Tayyip Erdoğan’ı cumhurbaşkanlığına layık görmüyorum. Çünkü ucuz adam" sözlerini gerekçe göstererek 'Cumhurbaşkanına hakaret' suçlamasıyla dava açtı.

FETÖ FİRARİSİ YAKALANDI

FETÖ üyeliği nedeniyle 7 yıldır aranan eski emniyet müdürü Selat Ak başkentte düzenlenen operasyonla yakalandı. Ak, 1. sınıf emniyet müdürlüğünden ihraç edilmişti.

IŞİD OPERASYONU: 92 ŞÜPHELİ GÖZALTINDA

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, IŞİD'e yönelik 26 ilde eş zamanlı düzenlenen Kıskaç Operasyonu'nda 92 şüphelinin yakalandığını bildirdi.

ANKARA SALDIRISIYLA İLGİLİ OPERASYONLAR SÜRÜYOR: 75 KİŞİ GÖZALTINDA 

İçişleri Bakanlığı yerleşkesinde yer alan Emniyet Genel Müdürlüğü’ne dönük 1 Ekim'de gerçekleştirilen saldırı sonrası başlatılan gözaltı operasyonları devam ediyor. 11 kentte yapılan ev baskınlarında 75 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında HDP Kocaeli İl Başkanı Santo, akademisyen-yazar Ayşe Berktay ve Mezopotamya Ajansı muhabiri Ahmet Kanbal'ın yanı sıra çok sayıda siyasetçinin de bulunduğu belirtildi.

MADIMAK FAİLİNİN CEZASININ KALDIRILMASI, DANIŞTAY'A TAŞINDI

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Sivas Madımak katliamı hükümlüsü Hayrettin Gül'ün cezasını kaldırmasına karşı Danıştay'da dava açıldı. Dilekçede, insanlığa karşı suçlarda Erdoğan'ın af yetkisini kullanamayacağı vurgulandı.

GAZETECİYE SALDIRAN KORUMA, KENDİSİNE KORUYUCU TEDBİR KARARI ALDIRTMIŞ

Gazeteci Aygül'e saldıran koruma, koruyucu tedbir kararı aldırmış. Bitlis Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sinan Aygül’e saldıran Tatvan Belediye Başkanı Mehmet Emin Geylani'nin silahlı korumalarından Yücel Baysali'nin koruyucu tedbir kararı aldırdığı ortaya çıktı.

BAKANLIK TCDD'Yİ 10 YIL DAHA DESTEKLEYECEK

Devasa borçlarıyla gündeme gelen Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları bütçesinin Hazine ve Maliye Bakanlığınca desteklenme süresi 10 yıl uzatıldı. Karar Resmi Gazete’de yayımlandı.

TÜM DÜNYADA DÜŞEN GIDA FİYATLARI TÜRKİYE'DE ARALIKSIZ 36 AYDIR ARTIYOR

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü’nün (FAO) açıkladığı verilere göre, gıda fiyatları tüm dünyada sabit kalırken Türkiye’de 36 aydır aralıksız bir şekilde artıyor.

KONYA'DA EKMEĞE 1 YILDA YÜZDE 100 ZAM GELDİ

Konya’da 200 gram ekmeğin fiyatı bir yılda yüzde 100 zamlandı. Yapılan son zamma göre, 2022 yılında 3,5 liraya satılan 200 gram ekmeğin fiyatı 7 liraya yükseldi.

TOKİ 43 İLDE KONUT İHALESİ AÇACAK

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı ihaleyle konut satışına başlıyor. Buna göre 43 ilde konut, 17 ilde ise iş yeri için 11-12-13 Ekim 2023 tarihlerinde ihale açılacak.

AKP'Lİ ŞARKICI KİRALARDAN YAKINDI

AKP'li şarkıcı Yusuf Güney, yüksek kira fiyatlarından yakındı. Ev sahibinin 50 bin TL kira talep ettiğini belirten Güney, Türkiye'yi terk edip İngiltere'ye kesin dönüş yapacağını söyledi.

TMMOB: DEPREM GERÇEĞİ, RANT İÇİN FIRSATA ÇEVRİLDİ

TMMOB Yönetim Kurulu, 6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli depremlerin 8. ayında Hatay'da toplandı. TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz tarafından okunan açıklamada, “Kentleşme ve barınma politikaları kamucu bir anlayışla oluşturulsaydı, evlerimiz sellerde sular altında kalmaz, depremler ile yıkılmazdı. Deprem gerçeği, rant için fırsata çevrildi” denildi.

45 İL DİRİ FAY HATTI ÜZERİNDE!

Maden Tetkik Arama Genel Müdürlüğü'nün (MTA) diri fay hatları haritası güncellendi. Buna göre tam 45 il diri fay hatlarının üzerinde bulunuyor. Harita üzerinde toplam 485 diri fay hattı olduğu belirtildi. Aralarında Aydın, Bursa, Düzce, Hatay, Kocaeli, Manisa ve Sakarya’nın da olduğu 45 il diri fayların geçtiği alan üzerinde bulunuyor.

ŞIRNAK'TA 10 GÜNLÜK GÖSTERİ YASAĞI

Şırnak Valiliği, gösteri, yürüyüş ve açık hava toplantılarının 10 gün süreyle yasaklandığını duyurdu. 15 Ekim saat 23.59’a kadar geçerli olacağı ifade edilen yasak kapsamında, kitlesel cenaze merasimi, anma töreni, şenlik, konser, eğlence ve oyun temsili de yer aldı.

"ERDOĞAN PARTİ YÖNETİMİNDE ÖNEMLİ DEĞİŞİKLİKLER YAPACAK"

AKP 4. Olağanüstü Kongresi öncesinde kulislere yeni bir haber düştü. BBC Türkçe'den Ayşe Sayın'ın haberine göre, hafta başından itibaren yeni parti yönetimini belirlemek için çalışmalarını sürdüren Erdoğan’ın, TBMM ve kabinenin ardından parti yönetiminde de önemli değişikliklere gitmesi bekleniyor.

LÜBNAN TEZKERESİ MECLİS'TE

Türkiye'nin Lübnan'daki Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarının görev süresinin 1 yıl daha uzatılmasına ilişkin Cumhurbaşkanlığı tezkeresi, Meclis Başkanlığı'na sunuldu.

GAZİANTEP'TE FECİ KAZA

Gaziantep D-400 karayolu Şatırhöyük mevkiinde kaza meydana geldi. Feci kazada, bir kamyon kırmızı ışıkta bekleyen 2 servis aracı ve 2 otomobile çarptı. Kazada 5 kişi öldü, 5’i ağır 17 kişi yaralandı.

2023 NOBEL BARIŞ ÖDÜLÜ'NÜN SAHİBİ BELLİ OLDU

2023 Nobel Barış Ödülü sahibi belli oldu. Ödül, kadın hakları çalışmalarından ötürü İranlı Nergis Muhammedi'ye verildi.

AC/DC TÜRKİYE'YE GELİYOR

Dünyaca ünlü rock grubu AC/DC, 50’nci yılını kutladıkları dünya turnesi kapsamında İstanbul'a geliyor. Grup, 20 Ekim'de Kuruçeşme Kuruçeşme Açıkhava'da sahne alacak.

BEŞİKTAŞ TEKNİK DİREKTÖRÜ İSTİFA ETTİ

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, istifa etti. Beşiktaş önceki gün Lugano’ya karşı kendi sahasında son 10 dakikada yediği 3 golle maçı 2-0'dan 3-2 kaybetmiş, tribünler “Şenol Güneş istifa” sloganları atmıştı.