MUHALEFETTE İTTİFAK TARTIŞMALARI SÜRÜYOR

Geride bıraktığımız seçimlerden bu yana ittifaka yönelik sert sözlerine devam eden Meral Akşener’e rağmen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ‘İstanbul ittifakı’ vurgusu yaptı. İmamoğlu, “Günü geldiğinde makul görüşmeler için zemin oluşacaktır. Akşener de dahil” diye konuştu. İyi Parti lideri Akşener’in Millet İttifakı ile geçen seçim süreci için “Zehir içtim” sözlerine, CHP Grup Başkanı ve genel başkan adayı Özgür Özel’den yanıt geldi. Özel, “CHP de şerbet içmemiştir” dedi. İttifak açıklamalarına katılan bir diğer isim CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır ise Akşener’in sözleri için, “Kesin böyle bir kararı varsa yapacak hiçbir şey yok. Biz gidene ‘gitme’ demeyiz, zorla ‘gel bizimle ittifak yap’ da demeyiz” yorumunda bulundu.

İMAMOĞLU İLÇE BAŞKANLARI TOPLANTISINA ÇAĞIRILMADI

Sözcü yazarı İsmail Saymaz, seçimlerin ardından “değişim” talebinde bulunan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun, CHP tarafından ilçe başkanları toplantısına alınmadığı iddiasını yazdı. Saymaz’ın aktardığına göre, İmamoğlu, geçen cuma hem CHP Genel Merkezi hem de İl Başkanlığı tarafından Kılıçdaroğlu'nun İstanbul programına çağrıldı. İmamoğlu, genel merkeze gönderdiği yanıtta, 17 Eylül Pazar günü Adnan Menderes ve arkadaşlarının anmasına ve saat 15'teki ilçe başkanlarıyla yapılan toplantıya katılacağını bildirdi. İmamoğlu'nun özel kalemine cuma gecesi saat 23.45 dolaylarında genel merkezden mesaj gönderildi. Mesajda “İlçe başkanlarıyla kapalı toplantı yapılacak. Başkan programını bölmesin” denildi. Bu iddianın üzerine, İmamoğlu’nun geçen pazar günü Menderes ve arkadaşlarının anıt mezarına yürürken Kılıçdaroğlu'na, “Toplantıya gelirim diye söylemiştim ama herhalde kapalı bir toplantı olacakmış” dediği, CHP liderinin ise bunu onayladığı görüntüler de ortaya çıktı. Hatırlanacağı üzere, İmamoğlu'nun Kılıçdaroğlu'nun İstanbul'daki üç ziyaretine katılmaması dikkat çekmiş; İmamoğlu, gazetecilerin konuya ilişkin sorusuna, “Bu sorunun muhatabı ben değilim” diye yanıt vermişti.

ÖZGÜR ÖZEL: EN ÖNEMLİ HATA KENDİMİZ GİBİ OLMAMAKTI 

CHP koltuğuna adaylığını açıklayan Grup Başkanı Özgür Özel, FOX TV’de İlker Karagöz’ün sorularını yanıtladı. Geride kalan seçim sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Özel, “Türkiye’yi bir ittifaka mecbur kılan bir rejimle karşı karşıyayız. CHP tek başına yüzde 50+1 alamıyor. Bunun geçmişten gelen bugüne dair hem yapısal hem de yönetimsel sorunları var. Bunları ayrıca tartışacağız. Hata şuradaydı; CHP kendi kimliğini savunur bir halden başka bir yere savruldu. CHP açısından en önemli hata kendi olmamaktı” dedi. 

ONURSAL ADIGÜZEL: SEÇİM SONUÇLARI VE ANKETLER BİRBİRLERİYLE UYUMLUYDU

14 Mayıs seçimlerinin ardından CHP’nin ‘seçim veri sisteminin doğru çalışmadığı’ gerekçesi ile başlayan tartışmaların odağındaki Onursal Adıgüzel açıklama yaptı. Bu sebeple partisindeki görevinden istifa etmek zorunda kalan Adıgüzel, “Seçim sonuçları ve anketler birbirleriyle uyumluydu. Genel Başkan dahil kimse sorumluluk almadı” iddiasında bulundu.

KILIÇDAROĞLU'NUN "MÜHÜRSÜZ OYLAR YARGIYA TAŞINSIN" KARARINI HP KURMAYLARI ENGELLEMİŞ

Mayıs ayındaki seçimlerden sonra başlayan seçim muhasebesi Akşener tarafından 2018 seçimlerine kadar genişletildikten sonra, bugün de tartışmalar 2017 anayasa referandumuna uzandı. Gazeteci Nevşin Mengü’nün Youtube kanalına konuk olan CHP eski milletvekili Atilla Kart, o dönem çok tartışılan ‘mühürsüz oyları’ yargıya taşımak istediğini ancak attığı tüm adımların Kılıçdaroğlu onay vermesine karşın CHP kurmayları tarafından engellendiğini açıkladı. Önüne konan bu engelin sorumluları olarak ise Bülent Tezcan ve Tekin Bingöl’ün isimlerini verdi.

CHP ADIM ADIM KURULTAYA GİDİYOR

CHP’de 38.Olağan Kurultay için geri sayım sürerken şu ana kadar 16 il kongresi tamamlandı. Genel başkanlık yarışında delege sayısı bakımından İstanbul, Ankara ve İzmir öne çıkarken, bu üç ilde toplam 324 delege bulunuyor. İzmir kongresini Kemal Kılıçdaroğlu’na açık destek veren Şenol Aslanoğlu’nun listesiyle birlikte kazanmasının ardından, gözler bu hafta sonu toplanacak olan Ankara İl Kongresi’ne çevrildi. İstanbul İl Kongresi tarihi de netleşerek 8 Ekim Pazar günü olarak duyuruldu.

İMAMOĞLU'NDAN ERZURUM PROVOKASYONU AÇIKLAMASI: GELEN TAŞLARI BEN GÖRDÜM

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, seçim sürecinde düzenlediği Erzurum mitinginde yaşanan provokasyona ilişkin açıklama yaptı. Birkaç gün önce ortaya çıkan iddianamedeki ifadelerde, sanıkların “taş veya sopa atmadık, çiçek ve kozalak attık” ifadelerini değerlendiren İmamoğlu, “Arkadaşlarımın dizine gelen taşı ben gördüm. Bu iddianameyi üzüntüyle karşıladım. Bu iş bir iddianame ile bitmedi, peşinde olacağım” dedi.

BAHÇELİ YİNE HEDEF GÖSTERDİ: SEZGİN TANRIKULU'NUN MİLLETVEKİLLİĞİ DÜŞÜRÜLMELİDİR

Sürekli kişi ve kurumları hedef alan MHP lideri Devlet Bahçeli, hedef göstermelerine bir yenisini ekledi. Bahçeli, geçtiğimiz günlerde TSK’ya ilişkin açıklamaları nedeniyle dokunulmazlık fezlekesi Meclis’e giden CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu için, “Türk Silahlı Kuvvetleri’ne saldıran bu alçak ve sözde milletvekilinin ağzı düşman ağzıdır. Milletvekilliği düşürülmeli, mahkeme yolu ardına kadar açılmalıdır” dedi.

YÜKSEL KOCAMAN'DAN AYHAN BORA KAPLAN'A YALANLAMA GELDİ

7 Eylül günü savcılık talimatıyla gözaltına alınan ve ‘suç işlemek amacıyla örgüt kurmak’ suçundan tutuklanan Ayhan Bora Kaplan hakkında yeni gelişmeler yaşandı. Kaplan’ın Ankara eski Başsavcısı ve Yargıtay üyesi Yüksel Kocaman’a lüks bir villa ve otomobil aldığı iddialarına, Kocaman’dan yalanlama geldi. Konuyla ilgili basın açıklaması yapan Kocaman, suç duyurusunda bulunacağını söyledi. Öte yandan Kaplan’ın yakalanırken polisi görür görmez cep telefonunu kapattığı, şifresini soran polise ise yanlış şifre verdiği ortaya çıktı.

GAZETECİ BARIŞ PEHLİVAN YENİDEN CEZAEVİNE GİRDİ 

Hapisanelerin gazetecilerle dolup taştığı ülkemizde bir gazetecinin hakları yine gasp edildi. 17 Mayıs 2023’te açık cezaevinde giren ve Kovid-19 izniyle dışarı çıkan Gazeteci Barış Pehlivan, geçtiğimiz günlerde bir kez daha cezaevine girmişti. İzne çıkan Barış Pehlivan’ın denetimli serbestlik talebi reddedildiği için Avukatı Hüseyin Ersöz, Pehlivan’ın yeniden cezaevine girdiğini duyurdu.

ERDOĞAN, ABD'DE DE GAZETECİ AZARLADI 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD merkezli PBS kanalına açıklamalarda bulundu. Erdoğan, sunucunun uzun zamandır cezaevinde bulunan Selahattin Demirtaş, Osman Kavala ve bir süre tutuklu kalıp ardından tahliye edilen Sedef Kabaş ile ilgili soruya yanıtıyla gündem oldu. Erdoğan, “Bu sizi neden bu kadar ilgilendiriyor? Türkiye bir hukuk devleti” dedi.

LÜKSÜN DEĞİŞMEYEN ADRESİ: DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI

Gelelim ekonomiye.. Mehmet Şimşek’in kamuda tasarruf vurgularına rağmen, lüks harcamanın adresi yine, Diyanet oldu. Birgün’den Mustafa Mert Bildircin’in haberine göre, başkanlık bu kez sıcakla renk değiştiren, altın varaklı Kuran bastıracak. Diyanet, ihale kapsamında anlaşılan şirkete 160 bin adet basılacak Kuran için tam 23 milyon 206 bin 900 lira ödeme yapacak.

ERDOĞAN'IN ABD ZİYARETİ PAHALIYA PATLAMIŞ 

Lüks ve şatafat demişken,, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın New York’ta katıldığı yemeği organize eden derneğin sponsorluk tarifesi ortaya çıktı. Erdoğan, önceki akşam Türk-Amerikan Ulusal Yönlendirme Komitesi tarafından New York'taki Rockefeller Plaza'da düzenlenen akşam yemeğine katıldı. Sözcü'den Razi Canikligil'in haberine göre, Cumhurbaşkanlığı protokol masasında yer bulmak isteyenler 100 bin dolar, ikinci protokol masasına oturmak isteyenler ise 45 bin dolar ödedi. Öte yandan yemekte ekrana yansıtılan logolara göre 4 şirket 100'er bin dolar verip platin sponsor oldu. Rockefeller Plaza'daki geceyi düzenleyen komite, bu sponsorluklardan 660 bin dolar gelir elde etti.

KADIN CİNAYETLERİNE BİR YENİSİ DAHA EKLENDİ...

Ve ne yazık ki değişmeyen gündemimiz kadın cinayetleri.. Önce yaraladı, sonra cezaevine girdi, tahliye olunca da katletti. Türkiye’de yine bir kadın yaşamdan koparıldı. İstanbul Ümraniye’de 25 yaşındaki Fatoş Çetin, ayrılmak istediği Mehmet Dinç tarafından katledildi. Dinç’in daha önce de genç kadını yaraladığı için hapse girdiği ancak kısa bir süre sonra tahliye edildiği ortaya çıktı.

FABRİKADA YANGIN: 2 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ 

Ankara’nın Yenimahalle ilçesinde bulunan bir 2 katlı sünger üretim fabrikasında yangın çıktı. 2 buçuk saatlik müdahalenin ardından kontrol altına alınan yangında, fabrikada muhasebe müdürü olarak çalışan Müge Çetin ile Irak uyruklu işçi Safire Acem hayatını kaybetti.

SELİN VURDUĞU LİBYA'DA İLK BÜYÜK EYLEM 

On binlere kişinin yaşamını yitirdiği Libya’da ilk büyük eylem gerçekleşti. Yüzlerce Libya’lı hasarın ve bilançonun en ağır olduğu Derne kentinde sokağa çıktı. Yetkililerin hesap vermesini talep eden Libyalılar, yapılan eylemin ardından görevden alınan belediye başkanının evini ateşe verdi. Libya halkı, ulusal birlik çağrısında bulundu.

AZERBAYCAN KARABAĞ'DA OPERASYON BAŞLATTI

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Karabağ’da anayasal yapıyı yeniden tesis etmek amacıyla bölgede anti-terör operasyonu başlatıldığını duyurdu. Tansiyonun yükseldiği bölgede, yeni bir savaş endişesi hakim. Azerbaycan kanadından yapılan açıklamada ise “Hedefimiz Azerbaycan’ın toprak bütünlüğü” denildi.

X PLATFORMU ÜCRETLİ OLABİLİR

Tesla ve SpaceX şirketlerinin CEO’su Elon Musk, eski adıyla Twitter yeni adıyla X olan platforma yönelik açıklamalarda bulundu. Musk, “X platformu tüm kullanıcılar için ücretli olabilir” dedi.