Başak Demirtaş aday olmayacağını duyurdu

Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın eşi Başak Demirtaş, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday olmayacağını duyurdu. Selahattin Demirtaş da konuyla ilgili mesajını DEM Partili vekiller ile iletti. Demirtaş, “Başak hanımın adaylık açıklaması partimize güç vermek içindi, geri çekilme açıklaması da partimizin bilgisi dahilinde” dedi.

Öte yandan Parti Grup Başkanvekili Sezai Temelli ise, İstanbul adayını 9 Şubat’ta açıklayacaklarını duyurdu.

Başak Demirtaş'tan adaylık açıklaması Başak Demirtaş'tan adaylık açıklaması

Selahattin Demirtaş: Başak hanımın adaylık açıklaması partimize güç vermek içindi Selahattin Demirtaş: Başak hanımın adaylık açıklaması partimize güç vermek içindi

DEM Partili Temelli: Başak Demirtaş aday olduğunda açıklaması gibi şimdi de bize güç vermiştir DEM Partili Temelli: Başak Demirtaş aday olduğunda açıklaması gibi şimdi de bize güç vermiştir

DEM Parti'den İstanbul açıklaması: "Adayımızı önümüzdeki günlerde açıklayacağız" DEM Parti'den İstanbul açıklaması: "Adayımızı önümüzdeki günlerde açıklayacağız"

***  

Erdoğan yine muhalefete yüklendi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çağlayan'da İstanbul Adliyesi'ne gerçekleştirilen silahlı saldırıyı yine muhalefete bağladı. Erdoğan, "Bu saldırıyı yapan teröristlerin en büyük siyasi hamisi CHP'dir. Özgür Efendi, bu örgütün siyasi örgütün elebaşına genel başkan seçildiği kongre kürsüsünden bizzat selam gönderdi" iddiasında bulundu.

Çağlayan Adliyesi'nde polis noktasına silahlı saldırı! Üçü polis beş kişi yaralandı Çağlayan Adliyesi'nde polis noktasına silahlı saldırı! Üçü polis beş kişi yaralandı

***

İmamoğlu'ndan Kurum'a: "Ken projeniz gibi anlatabilirsiniz"'

Afetlere Dayanıklı İstanbul' seminerinde konuşan Ekrem İmamoğlu, projelerine benzer vaatler veren AKP’li Murat Kurum’a, “Kopyala yapıştır yaparak kendi projeleri gibi sunmak isteyenlere söylüyorum; her projemizi istediğiniz gibi kopyalayabilirsiniz, kendi projeniz gibi anlatabilirsiniz" dedi.

İmamoğlu, 10 maddelik "deprem" projesini tanıttı İmamoğlu, 10 maddelik "deprem" projesini tanıttı

***

Özhaseki'den skandal açıklamaya savunma: "Algı yönetimi"

Depremzedelerin, can kaybı yoksa evlerinin yıkılmasından memnun olduklarını savunan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Özhaseki, tepki çeken ifadelerini savundu. Özhaseki, algı çalışması yapılmak istendiğini öne sürdü.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Özhaseki'den "Kentsel Dönüşüm Başkanlığı" mesajı:

***

Lütfü Savaş yine kendini savundu

Deprem anması sırasında yoğun şekilde protesto edilen Lütfü Savaş bugün açıklama yaptı. Protestoları provokasyon olduğunu iddia eden Savaş, "Korkmayacağım, sinmeyeceğim ve yılmayacağım" diyerek, adaylığının devam ettiğini vurguladı.

Lütfü Savaş: CHP'den adaylığım devam ediyor Lütfü Savaş: CHP'den adaylığım devam ediyor

***

CHP'li Başarır'dan "Lütfü Savaş" açıklaması

CHP'li Ali Mahir Başarır, halkın Lütfü Savaş'a verdiği tepkiler ile ilgili, "Hatay'dan da yurttaşlarımızdan da büyük değiliz. Kapsamlı bir anket yapılıp bir genel karar verilecektir" dedi.

 

CHP'li Başarır'dan Lütfü Savaş açıklaması: Hatay'dan da yurttaşlarımızdan da büyük değiliz CHP'li Başarır'dan Lütfü Savaş açıklaması: Hatay'dan da yurttaşlarımızdan da büyük değiliz

***

CHP Sözcüsü Yücel'den AKP İzmir adayına tepki

CHP Sözcüsü Deniz Yücel, AKP’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Hamza Dağ'a tepki gösterdi. Yücel, AKP adayına "Madem seçimden sonra suya yüzde 50 indirim yapabiliyorsunuz, o zaman adama sormazlar mı neyi bekliyorsunuz?" diye sordu.

CHP'den AKP'nin İzmir adayı Hamza Dağ'a tepki: Neyi bekliyorsunuz? CHP'den AKP'nin İzmir adayı Hamza Dağ'a tepki: Neyi bekliyorsunuz?

***

CHP'li Karabat'tan "vergi ve deprem" açıklaması

CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat, 6 Şubat depremleri dolayısıyla toplanan vergilere ve yardımlara ilişkin bir değerlendirme yayınladı. Vergi gelirlerine ve bağışlara dikkat çekerek harcamalarda büyük çelişkiler olduğunu belirten Karabat, “Deprem için toplanan vergiler depremzedeler için harcanmıyor” dedi.

Mehmet Şimşek: Verginin tabanını büyüteceğiz, harıl harıl çalışmalar var Mehmet Şimşek: Verginin tabanını büyüteceğiz, harıl harıl çalışmalar var

Prof. Özener'den Marmara uyarısı: "7'nin üzerinde bir deprem yaşayacağımız açık" Prof. Özener'den Marmara uyarısı: "7'nin üzerinde bir deprem yaşayacağımız açık"

***

ABB Başkanı Yavaş, Erdoğan'a cevap verdi

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın CHP'li belediyeleri sık sık hedef aldığı 'hizmet vermiyorlar' sözlerine yanıt verdi. Yavaş, kamu bankalarından kredi alamadıklarını, onaylanmış projelerin belediye meclislerinde bekletildiğine vurgu yaptı. 

Mansur Yavaş'tan AKP'li rakibi Altınok'a: Takip edilmek güzel bir şey Mansur Yavaş'tan AKP'li rakibi Altınok'a: Takip edilmek güzel bir şey

***

Prof. Dr. Görür teklif aldığını açıkladı

Prof. Dr. Naci Görür, 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimler için iki partiden aldığı adaylık teklifi reddettiğini açıkladı. CHP’li Mustafa Sarıgül de Görür'ün siyaset üstü yaklaşımına dikkat çekerek, "Gelin Doğal Afetler ve Deprem Bakanlığı'nı kuralım. Naci Görür'ü bakan olarak atayalım" diyerek iktidara seslendi.

Mustafa Sarıgül'den iktidara Naci Görür teklifi: Bakan olarak atayalım Mustafa Sarıgül'den iktidara Naci Görür teklifi: Bakan olarak atayalım

Prof. Dr. Naci Görür'e iki partiden adaylık teklifi Prof. Dr. Naci Görür'e iki partiden adaylık teklifi

***   

Kılıçdaroğlu iddialar hakkında konuştu

Eski CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "CHP genel başkanlığına dönmek gibi bir planınız mı var?” sorusuna, "Siyaseti bırakmadım" şeklinde cevap verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan da, Şanlıurfa’da, “Şu anda CHP iç savaş yaşanıyor. Eskisi yenisi bir tarafta birbirine kılıç salladığı savaşın ne zaman biteceği bilinmiyor” dedi. 

Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından, “Kurtla kuzuyu yiyip çobanla yas tutanlara... CHP'nin çok saygın bir Genel Başkan’ı vardır. Ülke gündemini asılsız iddia ve iftiralar ile değiştirmenin anlamı yoktur” yanıtını verdi.

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan 'CHP liderliğine dönme planınız var mı?' sorusuna yanıt: Siyaseti bırakmadım Kemal Kılıçdaroğlu'ndan 'CHP liderliğine dönme planınız var mı?' sorusuna yanıt: Siyaseti bırakmadım

***

Işıkhan "müjdeyi" verdi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, ikramiyelerin artırılacağı sinyalini verdi. Işıkhan, "Emeklilerin bayram ikramiyesinin artırılması talebi var, bu adımlara atmaya hazırız" dedi.

Emeklilere ikramiye konusunda masada neler var? Emeklilere ikramiye konusunda masada neler var?