Travertenlerde bazı renkler ön plana çıkmaya ve çok fazla kullanılmaya başlandı. Bunda dekorasyon trendinin yönelimi son derece etkili. İlk olarak travertenlerin doğal rengi olan bej tonları çok fazla tercih ediliyor. Bunun yanında gümüş traverten çok hızlı bir yükseliş eğilimine girmiş durumda. Artık konutların çok büyük bir kısmında bu doğal taş kullanılıyor ve ortaya harika sonuçlar çıkabiliyor.

Gümüş Traverten Nedir?

Travertenler günümüzde mermerlerden sonra en çok tercih edilen doğal taş olarak gösterilebilir. Genel özellikleri sebebiyle konutlarda kullanıma çok uygun olan bu taşlar, ülkemizin birçok farklı yerinden çıkartılabiliyor. Termal suların bulunduğu topraklarda oluştukları için termal su yönünden zengin olan ülkemizde travertenlere sıklıkla rastlanıyor.

Travertenler de mermerler gibi çok farklı renklere sahip olabilmekte. Gri tonları da bunlardan bir tanesi. Yapı malzemeleri alanında gri ya da gümüş traverten olarak isimlendirilen bu ürünler sıklıkla tercih edilmeye başlandı. Taşların parlak yapısı yaşam alanlarını son derece ferah bir havaya kavuşturuyor. Evlerde metrekarelerin düşmeye başladığı bu dönemlerde de bu özellik son derece önemli.

Gümüş Travertenlerin Avantajları Neler?

En çok tercih edilen traverten renkleri arasında yer alan gümüş travertenler kullanıcılarına çok sayıda farklı avantaj sunmakta. Bu avantajlar her geçen gün daha değerli hale geliyor. Bu da gümüş travertenlerin kullanım miktarının artmasını sağlamakta. Geçmiş dönemlerde konutların belirli alanlarında tercih edilen bu taşlar artık her noktada kullanılabiliyor.

Modern Dekorasyonlarınızı Gümüş Travertenler ile Destekleyin

Konutlarda modern tasarımlar oldukça yaygın. Modern tasarımlara uygun eşyaları bulmak çok daha kolay olduğundan birçok kişi bu tarzda bir dekorasyonu tercih ediyor. Modern tasarımların olmazsa olmaz renklerinden bir tanesi de gri. Tam olarak bu sebeple gümüş traverten oldukça fazla tercih ediliyor. Modern tasarımlar için harika bir zemin kaplaması seçeneği olabilmekte. Benzer biçimde ıslak alanlarda da kullanılıyor.

Çocuklu Aileler İçin Antibakteriyel Özellikteki Gümüş Traverten

Travertenlerin tamamı antibakteriyel özelliğe sahip. Kısaca tanımlamak gerekirse bakteriler bu doğal taşların üzerinde üreyip çoğalamıyor ve kısa süre içerisinde etkisini kaybediyor. Bu durum yere temas edilmesi durumunda bakterilerin vücuda ulaşamamasını sağlamakta. Özellikle çocuklu aileler için bu özellik çok önemli. Çocukların daha sağlıklı bir şekilde büyümesi ve eğlenceli zaman geçirebilmesi için gri travertenler tercih edilebilir.

Küçük Metrekarelerde Muhteşem Etkiler

Bildiğiniz üzere açık renkler yaşam alanlarının daha ferah gözükmesini sağlıyor. Bu yüzden duvarlarda beyaz ya da beyaza yakın renkler bolca kullanılıyor. Benzer bir durum doğal taşlar için de geçerli. Açık renkli doğal taşları rahatlıkla küçük alanların daha ferah gözükmesinde kullanabiliyoruz. Gümüş travertenleri düşük ebatlardaki evlerde kullanarak evinizi çok daha aydınlık ve ferah bir hale sokabilirsiniz.

Gümüş Travertenler Nerede Kullanılıyor?

Gümüş travertenler ağırlıklı olarak zemin kaplamalarında tercih edilmekte. Bunun yanı sıra traverten renkleri arasında popülerliğini artıran bu renk lavaboların ve mutfakların tasarımında da tercih ediliyor. Açık alanlarda kullanımının düşük olduğunu söylenebiliriz. Bu alanlarda daha çok klasik renklerdeki travertenlere yönelim söz konuş oluyor. Ancak bunun dışında gri tonlarındaki bu travertenler bolca kullanılıyor.