FATOŞ ERDOĞAN/dokuz8haber

Gezi direnişi sırasında Okmeydanı'nda polisin attığı gaz kapsülünün başına isabet etmesiyle yaşamını yitiren Berkin Elvan’ın annesi Gülsüm Elvan ve babası Sami Elvan, haklarında “Cumhurbaşkanına hakaret” iddiasıyla açılan davada ikinci kez hakim karşısına çıktı. Gerekçe olarak Berkin Elvan’ın yaşamını yitirmesine neden olan polisin yargılandığı 23 Eylül 2020 ve 29 Ocak 2021 tarihli duruşmalardan sonra yapılan açıklamalar gösterildi.


Gülsüm Elvan ve Sami Elvan hakkında dokuz yıl dört aya kadar hapis cezası isteniyor. Elvan çifti duruşmalardan sonra yaptıkları açıklamalarda, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Berkin’i hedef alan sözlerini hatırlatarak, çocuklarının ölümünden Erdoğan’ın da sorumlu olduğunu vurgulamıştı.

Çağlayan Adliyesi 43. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya Taksim Dayanışması da katıldı.

Gülsüm Elvan, ''Sözlerimin arkadasındayım. Ben çocuğumu kaybettim, asıl hakarete ben uğradım. Emri veren çocuğumu geri versin." dedi. Gülsüm ve Sami Elvan'ın Avukatı Deniz Özen süre talebinde bulundu.


Hakim duruşmayı 16 Mart 2023 saat 09.30'a erteledi.

Gülsüm Elvan '' Bir sonraki duruşmada avukatım Can Atalay'ın katılmasını istiyorum.'' dedi.

İlk duruşmada neler olmuştu:
 

"AMACIM SÖYLENEN SÖZLERE KARŞILIK VERMEKTİR"

Sami Elvan savunmasında, şu ifadeleri kullandı:


''Üzerime atılı suçlamayı anladım. Ben söylediğim sözlerin arkasındayım. Şöyle ki; Cumhurbaşkanı tarafından söz konusu tarihlerde bizim çocuğumuz ile ilgili söylenilen olumsuz sözler söz konusudur. Kendisi çocuğumuzun öldürülmesine ilişkin olarak  ''Emri ben verdim, polisin arkasındayım'.' şeklinde söz söylediği için ben de buna istinaden bu ifadeleri kullandım. Hiçbir hakaret kastım yoktur. Amacım söylenen sözlere karşılık vermektir. Suçsuzum. Beraatimi istiyorum."
 

"BİZE 'TERÖRİST' DENİLDİĞİ İÇİN SÖYLEDİM"


Gülsüm Elvan ise şunları söyledi:

"Üzerime atılı suçlamayı anladım. Ben kesinlikle hakaret içeren söz söylemedim. Benim çocuğum 14 yaşında bir çocuktu, terörist olması söz konusu olamaz. Bize 'terörist' denildiği için buna tepki olarak sözleri söyledim. Hakaret kastım yoktur. Suçsuzum. Beraatimi istiyorum."


Cumhurbaşkanı'nı temsilen katılan vekil ise,  ''Ekleyeceğimiz bir husus yoktur. Yazılı beyanlarımızı tekrar ederiz. Şikayetimiz devam etmektedir" dedi.


Mahkeme, dosyada mevcut CD'lerin çözümlerinin yapılması için bilirkişiye verilmesine, bu nedenle duruşmanın 25 Ekim 2022 saat 09.30'a ertelenmesine karar vermişti.


"CUMHURBAŞKANI DA DURUŞMAYA GELSİN"

Gülsüm Elvan duruşma salonundan çıkarken, şikayetçi olan Cumhurbaşkanı'nın da duruşmada olmasını talep etti. Elvan, "Madem hakaret etmişim gelsin burada söylesin" dedi