Dersim'de 5 Ocak 2020'den bu yana kayıp olan Munzur Üniversitesi Çocuk Gelişimi Bölümü 2. sınıf öğrencisi Gülistan Doku'nun ailesi adalet arayışı sürerken, yeni atanan Tunceli Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu'nun dosyayı yeniden incelemek istediğini söylemesiyle gözler yeniden dosyaya çevrildi.

Gazete Duvar'dan Duygu Kıt'ın haberine göre, anne Bedriye Doku, dosyanın yeniden ne zaman açılacağına dair haber beklediğini söyleyerek şunları dile getirdi: "Benim kızımı ortaya çıkarsınlar. Yarım saat benim yerime koysunlar kendilerini. Onların çocukları okuldan geç geldiğinde ne yaparlar? Benim gözüm yolda, kulağım telefondadır. Bizi ne zaman çağıracaklar diye bekliyorum."

"ADALET BAKANI İLE GÖRÜŞMEK İSTİYORUM"

Bedriye Doku, 2020 yılından bu yana tek talebinin adalet olduğunu söyledi. Doku, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ve  İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ile görüşmek istediğini belirterek, "4 sene oldu. 5 Ocak'ta beșinciye gidiyor Gülistan yok. Bir ben biliyorum, bir Allah biliyor. Gülistan'a ne oldu? Yeni Adalet Bakanı ile görüşmek istiyorum. Bizi alsın derdimizi ona da anlatalım. Yeniden benim kızımın dosyasını açsın. Benim kızım 21 yaşında üniversite öğrencisiydi. Ben kızımı önce Allah'a sonra devlete emanet ettim.  Kızımın başına ne geldi öğrenmek istiyorum" diyor.