Güler, MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız ile paket üzerinde birlikte çalıştıklarını ve taslağa 8-9 madde daha ekleneceğini belirtti.

11. Yargı Paketi'ndeki Son Durum

  • Erteleme Gerekçesi: Güler, paketin henüz tam olarak hazır olmadığını ve özellikle Barolar Birliği'nin Avukatlık Kanunu ile disiplin işlemleri hakkındaki Anayasa Mahkemesi iptal kararlarının süresi dolmadan (Ocak sonu/Şubat başı) teklife dahil edilmesi gerektiğini söyledi.

  • MHP İşbirliği: MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız ile yargı paketi maddelerinin beraber çalışıldığını ve pakete ekstra maddelerin dahil edileceğini ifade etti.

  • COVID-19 Hükümlüleri: Güler, "Pakette COVID-19 hükümlülerine ilişkin bir düzenleme var mı?" sorusuna net bir yanıt vermedi ancak "şu anki taslakta yok" dedi. Uygulama için etki analizi istediğini de ekledi.

  • İmralı Konusu: MHP kurmaylarıyla yapılan görüşmede İmralı konusunun gündeme gelmediğini, Cumhur İttifakı'nın bu konudaki tutumunun zaten ortak ve olumlu olduğunu söyledi.