Borsa İstanbul’da (BİST) yatırımcı sayısı bir yılda ikiye katlanarak, 4 milyona yaklaştı. Geçen hafta 4 bin 720 puana kadar gerileyen BİST 100 endeksi yeniden 5 bin 300 zirvesinin eşiğinde.

Para girişinin devam etmesi farklı sosyo-ekonomik grupların dikkatini çekiyor. Borsa’nın toparlanması ile moral bulan yatırımcılar bugün Gülben Ergen’in anketini konuşuyor.

Ergen, Twitter hesabında Borsa şirketleri hakkında “Borsa hangisini risksiz buluyorsun” sorusunu yöneltti ve dört şirketin (Enka İnşaat, Türkiye Petrol Rafinerileri Anonim Şirketi/TÜPRAŞ, Türkiye Şişe ve Cam Fabrikaları AŞ/ŞİŞE, Migros Market) ismine yer verdi.

Ergen’in Borsa anketinde Türkiye saati ile 13.05’te 98 bin 777 oy kullanıldı. Ankette yüzde 43,30 oy oranı ile ilk sırada Türkiye İş Bankası’nın cam devi Şişecam yer alıyor.

Şişecam’ı yüzde 35,20 ile Koç Holding’in iştiraki TÜPRAŞ takip etti. Tara ailesine ait ENKA İnşaat yüzde 11,60 oy alırken, Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan’a ait Migros yüzde 9,90’da kaldı.