Hatay Büyükşehir adayı Gökhan Zan hakkındaki iddiaları yanıtlamak için Sözcü TV'ye bağlanıp Senem Toluay Ilgaz ve İsmail Saymaz'ın sorularını yanıtladı.

Gökhan, Türkiye İşçi Partisi'nin (TİP) de kendisine  adaylıktan çekilmesi için konuştuğunu söyledi. Zan, TİP'in suç duyurusunda eşlik edeceğini fakat gelmediklerini söyledi. Zan, iddiaların hepsini reddedip ses kayıtlarının montaj olduğunun kanıtlanacağını söyledi.

Zan, kısa süre içerisinde nasıl kriminal olarak kayıtların incelenebildiğini, neden TİP'in savcılığa başvurmadığını söyledi. Zan, Lütfü Savaş adına gelen şahısların çekilmesi için tekliflerde bulunduğunu da iddia etti. Zan özetle şunları ifade etti:

"Bu montajı kurgulayan eninde sonunda ortaya çıkacak. TİP'e suç duyurusunda bulunalım gerçekler ortaya çıksın dedim yanaşmadılar. Başım dik. Külliyen yalan. Benimle suç duyurusuna geleceklerini. Bana şantaj yapmalarının talimatını Lütfü Savaş mı verdi?. İsmail bey lütfen bunu sorun. Erk Acarer'in attığı tweeti gördünüz mü?. Benim Hatay'dan çekilmemi AKP değil Lütfü Savaş iste. Bir günde kriminal olarak nasıl incelediniz? Siz CIA misiniz? Kendileri neden savcılığa gitmedi? Hodri meydan. Yayın yasağı da koydurtmadım konuşulsun. Alnım ak başım dik. TİP beni çağırıp ses kaydını dinletti. Lütfen savcılığa gidelim bu montaj dedim. Bana 'pazartesini bekle' dediler. Ben 3 haftadır tehdit ediliyordum montajlarla, Erkan Baş'a da söyledim. Bana cumartesi 'yorulduysan çekilebilirsin' dediler. Ben TİP Genel Merkezi ile çok büyük tartışma yaşadım. Sahada tek başımaydım, destek verilmedi. TİP amblemi Hatay İttifakı'na ihanet edenlerinin babasının malı değildir. Hatay halkının bana destek olmasını istiyorum. Ses kaydını ilk defa TİP'te dinledim. Bana dün farklı bir partide olduğumu eleştirenler, Lütfü Savaş'ın siyasi duruşunu tarif edebiliyorlar mı?  Ülkücü mü? Sosyal demokrat mı? Hiçbiri değildir. Halkın tercihlerini kendi tekelinde sunan biridir"