Gezi için Adalet Nöbeti'nin 600'üncü gününde yapılan basın açıklamasını TMMOB İstanbul İl  Koordinasyon Kurulu Sekreteri Seyfettin Avcı okudu.

Dokuz8haber'den Fatoş Erdoğan'ın haberine göre; Gezi Direnişi'nin savunulmasından vazgeçilmeyeceği vurgulanan açıklamanın ardından Gezi tutsakları Tayfun Kahraman, Can Atalay ve sağlık sorunları nedeniyle gelemeyen Mücella Yapıcı'nın mesajları okundu.

"Akıl dışı isnatlar tarihin çöp sepetine atılacak"

Gezi İçin Adalet Nöbeti'nin 600.gününde Silivri Cezaevi’nde tutuklu olan Tayfun Kahraman'ın mesajını Akif Burak Atlar okudu:

"Silivri’de  her bir gecesinde kafamdaki sorulara cevap bulamadığım 600 gün  geçirdim. Ancak, hukuk yolları tükenmedi ve ben hala bu akıl ve vicdan  dışı isnatların gerçek hukukçular tarafından tarihin çöp sepetine  atılacağını, özgürlüklerimize kavuşacağımızı umut ediyorum. Kendim için,  herkes için, ülkem için adalet istiyorum. Tüm  bu karamsar tabloya  rağmen demokratik, adil ve özgür bir ülkede, güvenli ve sağlıklı  kentlerde eşit yurttaşlar olarak yaşam hakkı için mücadele etmeye devam  edeceğiz."

"Gezi umudumuz ve vebalimizdir"

Gezi İçin Adalet Nöbeti'nin 600.gününde sağlık sorunları nedeniyle  nöbete katılamayan Mücella Yapıcı'nın mesajını TMMOB Şehir Plancıları Odası İstanbul Şube Başkanı  Pelin Pınar Giritlioğlu okudu:

"Sevgili Osman Kavala 6 yıldır, canlarım Çigdem Mater Utku, Mine Özerden, Can  Atalay ve Tayfun Kahraman hiçbir delil, gerekçe gösterilmeden, hukuk ayaklar altına alınarak dostlarından, işlerinden, sokaklarından, evlerinden  ayrı bırakıldı. Biliyorum ki, bugün burada hem onlar için, hem de  yurttaşları olarak hak ettiğimiz adalet, hukuk ve kimsenin keyfi olarak  hayatlarından koparılmadığı bir gelecek için birliktesiniz.  İnanıyorum ki, bu karanlık günlerden geriye bize kalacak olan bu mücadele ve dayanışma duygusu olacaktır. Gezi umudumuz ve vebalimizdir"

"Biz, beceremediği için değil tercih etmediğinden kötülük yapmayanlarız"

AYM kararına rağmen tahliye edilmeyen TİP Hatay Milletvekili Can Atalay’ın mesajını amcası Abdurrahman Atalay okudu:

"Biz içeri düştüğümüzden beri güneşin etrafında 1 tam 2/3 defa döndü dünya. Geçen zamanda neler oldu? Bizler sizlerin, sizler bizlerin haberlerini takip ettik. Selamlarınız, kitaplarınız, kartlarınız, mektuplarınız aşıp geldi yolları. Adalette inat edenler boş bırakmadı nöbet mahallini. Bugünden yarına kalacak izlerimiz var, sözlerimiz olduğu gibi. Biz, beceremediği için değil tercih etmediğinden kötülük yapmayanlarız. Biz, büyük insanlığın ferdi olmanın sevincini paylaşanlarız. Biz, bambaşka bir dünyanın mümkün olduğunu bilen, buna ulaşmak için olduğu her yerde çabalayanlarız. Çürümüş rejimler çökmüşken yenisinin doğuşu için çabalıyoruz. Çabamız;

-Gazze ve her yerde savaşın bitmesi için

-Dünyamızın gözü dönmüşlerin hırsından kurtulması için

-Kendine benzemeyene zulmedenlerden korumak için

-Diploma vaadi ile kandırılıp borçlandırılan gençlerimizin gözünde o neşeli ışığı görebilmek için.

-Kadınların arkalarında kısalan bir gölge var mı diye bakmadan sokakta yürümesi için

-Barınmanın karnını doyurmanın mesele olmadığı bir hayat için

-Ücretin kalori ile hesaplanmaması için

-Sanatın özgür fikirleri zengin dilinin bağımsız olması için

-Ağız dolusu gülerek  dostlarla yaşanan neşesi daim bir hayata herkesin varması için

Mutlaka varacağız, varılacak o güne"