dokuz8HABER Ankara Temsilcisi Gazeteci Sibel Hürtaş ile TMMOB Mimarlar odası başkanı Tezcan Karakuş Candan Gezi Davası'nda verilen cezaları değerlendirdi. 

İKTİDARIN GEZİ TRAVMASI VAR

Karakuş Candan, verilen kararların hukuki değil siyasi olduğunu belirterek, "Ankara'da her gün arkadaşlarımız serbest bırakılana kadar adalet nöbetini sürdüreceğiz. Bu kararla birlikte hiçbirimizin hukuki güvencesi kalmadı. Bu gerçekten kabul edilemez bir durum. Toplumsal muhalefeti cezalandırmak istiyorlar. İktidarın bir Gezi travması var. Bunu atlatamadı ve atlatması da zor gibi görünüyor."

PADİŞAHIN TEBAASI OLMAYACAĞIZ

İktidar istiyorki herkes sussun. Ama biz her yerde mücadele edeceğiz ve padişahın tebaası olmayacağız. Bugün toplumun yurttaş olma özelliğini de sekteye uğratmıştır. Tekrar bir yurttaş olma mücadelesi veriyoruz. Adalet nöbetleri Gezi'nin yeni versiyonudur. 

GEZİ KARARLARI İLE GÜNDEM DEĞİŞTİRİLDİ

Gezi kararı ile aynı zamanda gündem değiştirildi. Bayram geldi insanların çocuklarına şeker alacak parası yok. Çözüme yönelik bir umut da yok. İktidar 7 Haziran 1 Kasım sürecini yeniden yaşatmak istiyor olabilir. Ama bu defa tutmaz. Bir araya gelmez yan yana durmazsak daha kötü sonuçlar olabilir.