Halk sağlığının ve koruyucu sağlık hizmetlerinin önemini vurgulamak amacıyla her yıl 3-9 Eylül arasında Sağlık Bakanlığı'nca düzenlenen Halk Sağlığı Haftası etkinliklerine bu yıl Kuşadası ilçesi ev sahipliği yaptı. Kutlama programı, UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'nde bulunan tarihi Güvercinada Kalesi'nde başladı. Renkli görüntülere sahne olan programda çeşitli halk oyunları gösterileri ile bir dizi etkinlik düzenlendi.

“GURUR DUYUYORUZ”

Etkinliklerde Germencik Belediyesi’nin kuruluşu olan ve tarımsal ürünlerin marka olarak tanıtılmasına katkıda bulunan ‘İnya’ ürünleri de yer aldı. Halk Sağlığı Haftası etkinliklerine davet edilmekten dolayı gururlandıklarını belirten Başkan Öndeş, şunları söyledi:

“Sağlık Bakanlığı tarafından her yıl farklı bir şehirde gerçekleştirilen Halk Sağlığı Haftası kutlama etkinlikleri bu yıl ilk kez ilimizde düzenlendi. Bizler de Germencik Belediyesi olarak ilçemizin markası ‘İnya’ ürünlerimizle davet üzerine Kuşadası’nda düzenlenen etkinlikte yerimizi aldık ve ilçemizin tarımsal zenginliği incir ve zeytinyağımızı tanıttık. Tarımsal üretime dair markasıyla etkinliğe katılan bir belediye olmaktan mutluluk duyuyor, gösterilen ilgi ve iletilen iyi dilekler için teşekkür ediyoruz.”