Genel Sağlık İş Sendikası Başkanı Dr. Derya Uğur, bugün Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yüzde 25 olarak açıklanan 2023 memur maaşı zam oranına ilişkin yazılı açıklama yaptı. Uğur, konuya ilişkin “Sadaka değil hakkımızı istiyoruz” başlıklı yazılı açıklamasında şunları ifade etti:

“YÜZDE 25’LİK ZAMLA ÇALIŞANA YİNE AÇLIK YİNE YOKSULLUK GÖRÜNMÜŞTÜR”

“TÜİK, yıllık enflasyonu yüzde 64,27 ENAG yıllık enflasyonu yüzde 137,55 olarak açıklamıştır. Enflasyon rakamları sonucunda 2023'ün ilk 6 ayında memur zammı yüzde 16,4 emekli zammı ise yüzde 15,4 olarak belirlenmiştir. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise lütufmuşçasına, memur ve emekliye yüzde 25 zam yapılacağını duyurmuştur. Resmi Gazete'de yayınlanan tebliğlerle vergilere yüzde 61,5 ve yüzde 122,93 arasında değişin oranlarda zam yapan siyasi iktidar, söz konusu emekçi olunca yüzde 25 maaş zammı reva görmüştür. Çalışana yine açlık yine yoksulluk görünmüştür.

“KAMU EMEKÇİSİNİN MAAŞLI KÖLELİK KOŞULLARINA MAHKÛM EDİLMESİNİ KABUL ETMİYORUZ”

Siyasi iktidara sesleniyoruz; yanlış ekonomik politikaların bedelini çalışana ödetemezsiniz. Sadece birkaç ay sonra sıfırlanacak olan sözde zamlarla emekçinin gerçeğini değiştiremezsiniz. Masa başında kalem oynatarak, gerçeklerden uzak rakamlarla, üstüne verilen sadaka gibi oranlarla emekçiyi yoksulluk uçurumundan kurtaramazsınız. Sadaka değil, emekçiye hakkı olanı verin; en düşük memur maaşını, yoksulluk sınırı baz alınarak belirleyin. Tüm emekçiler, insan onuruna yaraşır yaşam koşullarına kavuşturtulmalıdır. Satış sözleşmelerine imza atan sendikalarla emekçinin geldiği nokta ortadadır. Son sözü söyleyecek olan çalışan, önce yetkiyi verdiği sendikayı masadan alarak söylemelidir. Kamu emekçisinin maaşlı kölelik koşullarına mahkûm edilmesini kabul etmiyoruz. Genel Sağlık-İş, gerçeği dile getirmekten çekinmeden meşru zeminde mücadele vermeye devam edecektir.”