Haber: Fatoş Erdoğan

Deniz Geçmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan'ın idam edilmelerinin 50. yılında Taksim'de toplanan 14 Gençlik Örgütü, sloganlar atarak ve marşlar söyleyerek 6. Filo'nun denize döküldüğü Dolmabahçe'ye yürüdü.

Gençlik örgütleri adına basın açıklamasını Ege Şahin okudu.

“ONLAR EGEMENLERE DE ONLARI ÖLDÜRMEKLE MÜCADELENİN BİTMEYECEĞİNİ GÖSTERDİ”

Açıklamada, mücadelenin süreceği vurgulanarak, şunlar kaydedildi:

"1968 kuşağının devrimci önderlerinden olan Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan, Yusuf Aslan'ın idamının üzerinden 50 yıl geçti. 6. Filoculara, emperyalizme ve kapitalizme karşı ölümü göze alarak mücadeleye yürüdüler. Denizler, Mahirler, İbrahimler geçerliliğini kaybedecek bir fikir için mücadele etmedi. Onların mücadelesi sebepsiz asilik değildi. Gençliğe bıraktıkları en büyük miraslardan biri de sebepsiz asi olmamanın okuluydu. Onlar ezilen halkların, işçilerin, emekçilerin kurtuluş mücadelesini yürüttü. Üniversitelerden bütün topluma yayılan, emperyalizme ve kapitalizme karşı bir mücadeleye önderlik ettiler. Devrimci gençlik bugün de denizlerin açtığı yoldan emperyalizme ve kapitalizme karşı mücadeleyi büyütmeye ve sürdürücüsü olmaya devam ediyor. 

6mayıs-anma (4)

Onlar gençliğe; direnmeyi, yılmadan mücadele etmeyi öğretirken egemenlere de onları öldürmekle mücadelenin bitmeyeceğini gösterdi. Mahir’in, Deniz’in İbrahim'in mücadelesi; bugün devrimci gençliğin siyasal iktidara karşı verdiği mücadeledir, okullarımızda gerici ve baskıcı yönetimlere karşı verdiğimiz mücadeledir. Parasız, özerk, demokratik üniversite mücadelesidir. O günden bugüne dünyada emperyalizm ve kapitalizm bitmiş değil, aksine bugün geldiğimiz noktada kapitalizmin içerisinde bulunduğu kriz nedeniyle emperyalist savaşlar, emekçi halkın yoksulluğu günden güne artıyor. Bir yandan Rusya-Ukrayna savaşı devam ederken, öte tarafta içerisinde bulunduğumuz devletin işgalci ve ilhakçi politikaları da palazlanarak yayılıyor. Bugün devrimci gençlik olarak bizler ise, tüm bu savaşlara, işgal ve ilhaklara son vermenin yegane yolunun işçi sınıfının yönetiminden geçtiğini biliyoruz. 

6mayıs-anma (3)

"ONLARIN YOLUNDAN GİDENLER VAR VE OLMAYADA DEVAM EDECEK"

Mücadelemizi sürdürürken de bu mücadelenin parlamento sınırları içerisinde verilmeyeceğinin, burjuvazinin en meşru demokratik hakkımızı bile karşılamaktan aciz olduğunu biliyoruz. Emekçilerin ve ezilenlerin düşmanı bu düzen, siyasal iktidar ve burjuva muhalefetçilerini ancak devrimcilerin, işçi ve emekçilerin göndereceğini buradan da tekrardan haykırıyoruz. Bugün yalnızca denizleri anmıyoruz, önemli olan onların ne için mücadele ettiği bilinciyle emperyalizme ve kapitalizme karşı istikrarlı bir şekilde mücadelenin de yürütücüsü olduğumuzu da bir kez daha söylüyoruz. Onların fikirleri geçerliliğini yitirecek türden değildi ve bugün de onların yolundan gidenler var ve olmayada devam edecek. 

Bugün sadece 6 mayıs’ta düşenleri değil, bu uğurda mücadele ederken öldürülen tüm devrim şehitlerini de anıyoruz, kavgalarını mücadelemizde yaşatıyoruz. Devrimciler Ölür, Devrimler Sürer!"

6mayıs-anma (1)