Ulusal Demokratik Enstitü, Sosyal İklim Derneği, Dokuz 8 Medya Araştırmaları Derneği ve Daktilo 1984 işbirliğinde düzenlenen Gençliğin Yüzleri programı; Ankara, Denizli, Diyarbakır, Eskişehir, İstanbul, İzmir, Mersin ve Samsun’da başlıyor!

Program seçim öncesi dönemde gençlerin siyasi karar alma mekanizmalarına katılımını, gençlerin belirledikleri meseleler üzerinden 8 ilde düzenlenecek gençlik forumlarında tartışarak çözüm önerileri geliştirmeyi hedefliyor. Gençlik forumlarından sonra Mart ayında düzenlenecek siyasi forumlarda gençlerle siyasiler bir araya gelerek, çözüm önerilerini siyasetçilerle tartışma fırsatı bulacak.

Programın ilk adımında her şehirden, aktif, yaratıcı ve siyasette karar alma süreçlerine dahil olmak isteyen 20 Genç Yüz seçiyoruz. Her ilin genç yüzleri, aktif katılım ve iletişim araçlarının etkili kullanımı üzerine eğitimler alacak ve eğitimler sonrası yapılacak gençlik forumlarının gerçekleştirilmesine öncülük edecek. Düzenlenecek forumlarda gençler, geleceğin teminatı değil bugünün özneleri olarak kendi meselelerini konuşacak, yarınlar için değil şimdi ve bugün için değişimi tartışacak.

Forumlarda ortaya çıkan çözüm önerilerini, düzenlenecek ikinci tur forumlarda her şehirde milletvekilleri veya milletvekilleri adayları ile tartışma imkanı olacak. Her şehrin genç yüzleri de bu süreçte gençlerin çözüm önerilerini hem illerindeki gençlerle ve diğer paydaşlarla, hem de siyasilerle paylaşılması ve savunuculuk çalışmaları yürütülmesine öncülük edecek.

Şehrinde forumların hem düzenlenmesi hem de gerçekleştirilmesi sürecinde yer almak ve program süresince aktif rol alarak şehrinde gençliğin sesini duyurmasına katkı sağlamak istiyorsan, Genç Yüzlerden biri olmak için başvurunu bekliyoruz!