Bianet’ten Ruken Tuncel’in haberine göre; Takım dün (17 Ocak) Deprem ile bir buçuk yıllığına sözleşme imzaladı, antrenmana çıkan oyuncunun daha önce Kürt takımı Dalkurd’a oynaması ve Kürt olduğunun anlaşılması üzerine sözleşmesi feshedildi.

İsmini vermek istemeyen bir Gençlerbirliği Kongre Üyesi, "Sözleşmenin feshedilmesinin tek gerekçesi Rodin Cem Deprem'in Kürt olması ve daha önce Dalkurd takımında oynamasıdır" dedi.

"DALKURD TERÖRİST BİR TAKIM SAYILDI"

Kongre üyesi, Gençlerbirliği'nin Deprem'in Kürt olduğunu daha sonra fark ettiğini bunun üzerine araştırma yaptığını Dalkurd'da oynadığını da görünce fesih kararı alındığını belirtti: "Gençlerbirliği resmi Twitter hesabı bir tweet atı, 'Rubin Cem Deprem ile sözleşme imzaladı' şeklinde fakat oyuncunun ismi yanlış yazmışlardı. Oyuncunun isminin yanlış olduğunu söyledik, bu tweeti sildiler. Daha sonra sözleşmenin imzalandığına dair fotoğraf paylaşıldı, fotoğrafta Gençlerbirliği Başkanını suratı oldukça asılmıştı. İsveç üçüncü liginde oynayan Dalkurd'un terörist bir takım olduğu iddia edildi. Takım, biraz daha araştırdığında Amedspor'un bir ay önce futbolcuyu istediğini fakat anlaşamadıklarını öğreniyor. Dalkurd ve üstüne Amedspor eklenince kıyamet koptu ve sözleşmesi feshedildi. Tepkiler üzerine sözleşmenin ekonomik şartlar nedeniyle iptal edildiğini söylüyorlar fakat bu tamamen çarpıtma denemeye gelmedi bu oyuncu antremana çıktı. Oyuncu olarak alındı fakat Kürt olduğu öğrenilince taraftar tepkisi gibi gerekçelerle sözleşmesini feshettiler."

Dalkurd, İsveç'in Borlänge şehrinde 2004 yılında Kürtler tarafından kurulan profesyonel İsveç futbol takımı.

Kulüp başkanı: Geleceğiyle oynamayalım dedik

Ulaştığımız Gençlerbirliği Spor Kulübü Başkanı Başkanı Niyazi Akdaş ise; iddiaların gerçek olmadığını Rodin Cem Deprem ile anlaşmalı olarak ayrıldıklarını söyledi. Akdaş, Deprem ile santrfor olarak sözleşme imzaladıklarını belirtti ve şöyle dedi: "Santrfor olarak sözleşme imzaladık sonra çocuğun geleceğiyle oynamayalım, yazık olmasın diye düşündük, hem biz de daha fazla para vermiş olacaktık, o nedenle karşılıklı anlaşmalı ayrıldık."