Gelibolu Belediye Parkı’nda düzenlenen basın açıklamasında, “Sivas’ı unutma, unutturma” sloganları atıldı. Basın açıklamasını okuyan Gelibolu Cemevi Kültür Dayanışma Derneği Başkanı Aynur Demirkaya, Sivas'ta 2 Temmuz günü bütün dünyanın gözü önünde 33 aydının diri diri yakıldığını söyledi. Devletin bütün güçlerinin orada olduğunu ancak müdahale etmediklerini belirten Demirkaya, şöyle devam etti:

“Bugün Sivas'ta kaybettiğimiz canlarımızı anmak için buradayız. Unutmamak, unutturmamak için bir aradayız. Karanlığa teslim olmamak için bugün buradayız. Sivas Katliamı insanlığa karşı işlenmiş bir suçtur. Bu katliam aynı zamanda, ezilenlere ötekileştirilenlere ve yok sayılanlar bir gözdağıdır. Katliamın hesabı verilmemiştir. Madımak Katliamı ancak tarihle yüzleşerek aydınlatılabilir.

Bir arada kardeşçe yaşamak için buradayız. En temel talebimiz olan eşit vatandaşlık hakkımız için buradayız. Bizler zulmün karşısında, mazlumun yanında olmaya devam edeceğiz. Sivas'ta yitirdiğimiz canlarımızı saygı minnetle anıyoruz.”