Haber: Hülya Kılınç- Tunay Aktaş 


Gelecek Partisi Manisa İl Başkanı Nurten Onultmak, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla, partisinden istifa ettiğini duyurdu. 


Partisinin seçimde beklenen hareketi yakalayamadığı özeleştirisini yapan Onultmak, öte yandan yeni kurulan partileri meclise taşıyan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP'ye de teşekkür etti. 


Onultmak açıklamasında şu ifadeleri kullandı “Türkiye'de kadına siyasette yer açılmıyor Maalesef. Zor ama mutlaka denenmesi gereken bir yol. O yüzden kadınlar lütfen siyasette cesaretli olun, yer vermiyorlarsa kendinize yer açın. Bizim partimiz beklediğimiz hareketi yakalayamadı. O yüzden 6'lı İttifakta bir teşekkür borcumuz olan Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na ve CHP'ye teşekkür ediyorum, Bizim gibi yeni kurulan siyasi partilerde meclise vekillerimizi taşıyarak grup kurulmasını sağladıkları için sonsuz teşekkürlerimizi iletiyoruz, O'na bir borcumuz var bu anlamda. Ancak 6'lı İttifakla ilgili bazı eleştirilerim var. Kazanılabilecek bir seçimi biz kaybettik. Maalesef 6'lı İttifak halkımıza gereken güveni veremedi. Burada başkanlarımızın da hataları var. Sayın Meral Akşener'in masadan kalkması belki adayla ilgili doğru bir karar, fakat yapılan yanlış bir hareketti. Geldiğimiz noktada siyasi partilerin durumları maalesef siyasette emek harcamış bir kadın olarak beni çok üzüyor. Çünkü önümüzde 5,5 ay sonra yerel seçimler var, dolayısıyla partilerin bölünme lüksleri yok. Bunu özellikle CHP ve İYİ Parti'ye söylemek istiyorum. Yerel seçimde yine ittifakı devam ettirmek zorundayız. Büyükşehirlerin devamı açısından en azından buna zorunluyuz.


“HER BİTİŞ BİR BAŞLANGIÇTIR!”


Türkiye'de siyaset yapmak meşakatli bir işmiş bunu yaşayarak öğrendim ama gerçekten bu uğurda emek harcamak zorundayız. Bu ülke bizim. Aristo'nun yıllar öncesinde söylediği çok güzel bir şey var “İyi ve vasıflı adamlar siyaset yapmadığı için kötü ve vasıfsız adamlar tarafından yönetilmeye mahkum kalırsınız” diyor. Bu yüzden arkadaşlar benim son sözüm lütfen siyasete girin ve bu arenada kaliteyi hep birlikte yükseltin. Her bitiş yeni bir başlangıçtır. En baskın duygu şu anda yorgunluk. Çünkü gerçekten ülkenin geldiği durum ekonomik olarak yaşadıklarımız, 


“6'LI İTTİFAKIN SEÇİMİ KAYBETMESİ EMEKLERİMİZİN ÇÖP OLMASI İLE EŞDEĞER”


insanlarımızın hak etmedikleri bir hayatı sürdürmek zorunda kalması ve altı siyasi partinin ortak ittifakla başarılı bir süreçte yönetilerek alabileceği seçimi kaybetmesi aslında bizlerin emeklerinin çöp olması ile eşdeğer bir durum. Bence hepimiz çok yorgunuz. Yapılan yanlışlarla yaklaşık 15 yıl sadece betona gömülen bir ekonomiyi, kötü kullanılan bir çevreyle geldiğimiz durum ortada. Bu kabul edilebilir bir şey değil. Türk aile yapısının en kıymetli şeyi birlikte yediğimiz aile yemekleridir. Fakat o aile yemeklerine misafir davet etmeye korkar hale geldik. Ve insanlar çocuklarının beslenme çantalarına ne acıdır ki hiçbir şey koyamıyor. Geçen gün okulun beslenme çantasına boş bir yufka koyduğunu söyleyen bir hanımla karşılaştım. Biz bu durumları yaşamamalıydık. Bu durumları halk olarak hak etmiyoruz. Dolayısıyla herkes, iktidar da dahil herkes lütfen artık bir silkelenelim. Çünkü bizim gidecek başka ülkemiz yok, bu ülke bizim. 


Yaklaşık 3 yıldan bu yana Gelecek Partisi il başkanlığını yürütmekteyim. Ve Manisa'nın ilk kadın başkanıyım. Bu vasfı layıkıyla yerine getirdiğimizi düşünüyorum. Başarıyla taşıdığımız bu bayrağı artık sonlandırıyorum ve Gelecek Partisi il başkanlığından işlerimiz yoğunluğu ve bazı gerekçeler sebebiyle ayrılıyorum.