Gazze’deki direnişin silahlı kanadı İzzeddin El Kassam Tugayları’nın, 7 Ekim’de İsrail’e yönelik düzenlediği Aksa Tufanı operasyonunun ardından başlayan çatışmalar bugün 30’uncu gününde.

İsrail, dün Gazze’nin orta kesimlerinde bulunan Megazi Mülteci Kampı’nı bombaladı. Saldırıda çoğu kadın ve çocuk olmak üzere 51 kişi hayatını kaybetti. Ölenler arasında Anadolu Ajansı Gazze Kameramanı Mohammed Alaloul’un 4 çocuğu da bulunuyor.

İsrail ordusu, Endonezya Hastanesi çevresine de en az 15 hava saldırısı düzenledi. Tel Ez-Zater bölgesinde su depolarının vurulması sonucu çevredeki evleri su bastı.

İsrail ordusunun, Gazze'nin batısındaki Ebu Hasira ailesinin evine yönelik saldırısı sonucu yıkılan evin enkazından sivil savunma ve çevredeki vatandaşların yardımıyla 5 kişinin cesedi çıkarıldı.

Filistin Kızılayı’ndan yapılan açıklamada, Kudüs Hastanesi ve Kızılay Merkezi etrafına hava saldırıları yapıldığı belirtildi. Saldırılar nedeniyle binaların sallandığını ve acil müdahale ekiplerinin yerlerinden çıkamadığını söyleyen Filistin Kızılayı, yerlerinden edilmiş siviller arasında çok sayıda ölü olduğunu da açıkladı.

GAZZE’DE SON DURUM

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığına göre, İsrail'in saldırılarda 3 bin 900'ü çocuk, 2 bin 509’u kadın olmak üzere 9 bin 500 Filistinli öldürüldü, en az 24 bin kişi yaralandı.

Batı Şeria ve Kudüs’te İsrail güçleri ve Yahudi yerleşimciler, 144 Filistinliyi öldürdü.

İsrail ordusu, Gazze'de binlerce yaralı ile sivilin bulunduğu en büyük sağlık tesisi olan Şifa Hastanesi'ni, Nasr Çocuk Hastanesi'ni, El-Ehli Baptist ve Türk-Filistin Dostluk hastanelerini, tahliyeye zorladığı Filistin Kızılayına bağlı Kudüs ve Endonezya hastanelerinin çevresini vurdu. Saldırılarda yüzlerce kişi öldü ve yaralandı.

İsrail, Gazze'den düzenlenen saldırılarda 315’i asker 1400'den fazla İsraillinin öldüğünü, 5 bin 132 kişinin yaralandığını duyurdu.

İsrail’e göre 31 Ekim’den bu yana Gazze Şeridi’ndeki çatışmalarda ölen asker sayısı 25’e yükselirken, Kassam Tugayları'nın elinde 242 İsrailli esir bulunuyor. İşgal altındaki Batı Şeria’da da bir İsrail askeri öldü.