Ankara Adliyesi’ne ters kelepçe takılarak getirilen gazetecilerin, tek sıra halinde dizilerek görüntülerinin alındığı öğrenildi. 

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen bir soruşturma kapsamında 25 Ekim’de ev baskınlarında gözaltına alınan JINNEWS muhabirleri Habibe Eren ve Öznur Değer, Mezopotamya Ajansı (MA) Yazı İşleri Müdürü Diren Yurtsever, MA muhabirleri Deniz Nazlım, Selman Güzelyüz, Zemo Ağgöz, Berivan Altan, Hakan Yalçın, Emrullah Acar ve Ceylan Şahinli ile bir dönem MA'nın Ankara bürosunda stajyer olarak çalışan Mehmet Günhan, 4 gün sonra Ankara Adliyesi’ne getirildi. 

Gözaltına alınırken maruz kaldıkları işkenceye karşı emniyette ifade vermeyi reddeden gazeteciler, işlemlerinin tamamlanmasının ardından bu sabah Ankara Adliyesi’ne getirildi. Ev baskınları sırasında polis işkencesine maruz kalan gazetecilerden MA muhabirleri Berivan Altan ve Deniz Nazlım’a, “Başınızı eğdireceğiz zorluk çıkarmayın” diyerek zorla baş eğdirmeye çalışarak görüntü alan Ankara Emniyeti’nin mizanseni, bugün de devam etti.  

Polisin gazetecileri ters kelepçeleyerek emniyetten çıkardığı ve tek sıra halinde 60-70 metre yürüterek görüntü aldığı öğrenildi.