MA’nın haberine göre, Ankara merkezli soruşturma kapsamında gözaltına alınan 11 gazeteciyle ilgili savcılığın dün aldığı avukat görüş yasağı sona erdi. Avukatlar, Ankara Emniyet Müdürlüğü’nde tutulan gazetecilerle görüştü.

 POLİSLER HEDEF GÖSTERDİ 

 Avukatıyla görüşen Mezopotamya Ajansı Yazı İşleri Müdürü Diren Yurtsever, baskın sırasında bulunduğu evde, kitapların, dergilerin ve Yeni Yaşam Gazetesi’nin delil olarak alındığını kaydetti. Evden çıkarıldığı sırada bir polisin evinin yanında bulunan bir esnafa, “Burada teröristler yaşıyor” diyerek, hedef gösterildiğini aktardı. Yurtsever, İstanbul Emniyeti’ne götürüldüğü araçta polisler tarafından sürekli cinsiyetçi hakaretlere ve tehditlere maruz kaldığını vurguladı.

 FİZİKİ İŞKENCE TEHDİDİ 

 Sağlık kontrolü için hastaneye götürüldüğü sırada yeniden bir polisin kendisini hastane personellerine, “Bu okumuş terörist” diyerek hedef gösterdiğini ifade eden Yurtsever, göründüğü doktora, rapora psikolojik şiddete maruz kaldığını yazdırdığını, o sırada yanında bulunan bir polisin kendisini, “Psikolojik şiddet diyorsun, şimdi fiziki işkence başlar, o zaman görürsün” diyerek tehdit edildiğini anlattı. 

 TÜRK BAYRAKLI FOTOĞRAF DAYATMASI 

 Arama tutanağının okumadan kendisine zorla imzalattırıldığını söyleyen Yurtsever, İstanbul Emniyeti’nde Türk bayrakları arasında kelepçeli bir şekilde zorla fotoğrafının çektirilmek istendiğini, bunu kabul etmeyince polislerin “Prosedür böyle” diyerek, kendisini zorladığını ifade etti. Böyle bir prosedürün olmadığını söyleyen Yurtsever, boş bir duvar önünde fotoğrafının çekildiğini dile getirdi.