Gazeteci Barış Yarkadaş,  Saray’da buluşan AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Cumhur İttifakı ortağı MHP’nin lideri Devlet Bahçeli’nin seçim tarihini konuştuklarını ve seçim için 9 Nisan 2023 tarihinin gündeme geldiğini ileri sürdü.

Erdoğan ile Bahçeli dün Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda görüştü. Basına kapalı olan görüşme, yaklaşık 45 dakika sürdü. Bahçeli, Erdoğan’a 99 adet gül verirken, Erdoğan da doğum günü 1 Ocak’ta olan MHP liderine üzerinde 3 hilal figürü bulunan doğum günü pastası ikram etti.

TARİH BELİRLENDİ İDDİASI

Ziyarette ne konuşulduğu merak konusu olmuştu. tv100 ekranlarında yayımlanan Sağlı Sollu’da gazeteci Barış Yarkadaş Erdoğan-Bahçeli görüşmesine ilişkin AKP kulislerinde konuşulanları aktardı. Yarkadaş, Erdoğan-Bahçeli görüşmesinden sonra AKP’li isimlerle görüştüğünü belirterek, “Bugün Erdoğan’la Bahçeli’nin görüşmesinin öncesi ve sonrasında tanıdığım AK Partilileri aradım, seçimlerin 9 Nisan 2023 tarihinde yapılmasının konuşulduğu hatta listelere girmesi beklenen İl Başkanlarının önümüzdeki günlerde istifalarının alınacağı söylendi” dedi.