Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’a yönelik “Cambridge Analytica” ve “dark web” çıkışının ardından CHP’li yetkililerle görüştüğünü belirten Yetkin, Yetkin Report web sitesinde seçim gecesine ilişkin uyarılarda bulundu.

Yazının önemli noktaları şöyle:

İletişim Başkanlığı Düğmeye Bastı

“Gelen istihbarat bilgilerine göre Erdoğan, İletişim Başkanlığı üzerinden Kılıçdaroğlu’nun seçim kampanyasını yıpratmak amacıyla “deep fake” ve “Cambridge Analytica” benzeri sistemleri birlikte kullanarak “sahte video ve ses kayıtları” üretmek için düğmeye bastı. Bu amaçla bazısı “dark web” üzerinden, yurtdışından çok sayıda “hacker” kiralandı. Muhalefete yönelik “DDoS” saldırılarıyla eleştirel ve muhalif sitelerin engellenmesi, iktidar yanlılarının da öne çıkarılması kampanyası hazırlandı. Kampanyanın asıl hedefiyse Kılıçdaroğlu: amaç Kılıçdaroğlu’nu Erdoğan’ın seçim kampanyasında kullanabileceği kişilerle görüşmüş, söylemediği şeyleri söylemiş gibi ses ve görüntü kayıtları üretip bunları hedef internet kullanıcılarına göndererek seçim sonuçlarına müdahale etmek.”

Belden Aşağı Vurmaya Hazırlanıyorlar

“CHP’deki istihbarata göre seçime bir hafta, on gün kala devreye alınacak Kılıçdaroğlu’nu karalama kampanyasının özellikle üzerinde durulan hedef zaman dilimiyse ABD seyahati.

Burada önemli olan iddianın ortaya atılması kadar iddianın yayılması için gerekli siber altyapının hazırlanması. Yapay zekâ kullanımı alanındaki gelişmeler bu tür sahte üretimleri kolaylaştırıyor. Ve bu yolla, bazı bilişimcilerin “derin sahtekârlık” olarak Türkçeleştirdiği “deep fake” yöntemleriyle üretilmiş bu ses ve görüntülerin muhalif seçmeni Cumhur İttifakına oy vermese de sandığa gidip Millet ittifakı adayı için oy kullanmaktan caydırmak.”

Seçim Gecesine Dikkat

İddia edilen türden siber seçim kampanyaları sadece muhalefetin adayı Kılıçdaroğlu’nu karalama amaçlı değil, 14 Mayıs seçimlerinde oy kullanma ve sayımına yönelik olarak da kullanılabilir. Nitekim CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek’in İçişleri Bakanlığının Yüksek Seçim Kuruluna “paralel” bir seçim takip yapısı kurmak istediği iddiası bu kuşkuları güçlendiriyor.

Seçim sahtekârlıklarına karşı uyanık olup oylarımıza sahip çıkmak artık vatandaşlık görevine dönüştü. Gözlemcilerin sandık tutanaklarına ıslak imzalar atılıp fotoğrafları çekilmeden sandık başından ayrılmaması seçimin teminatına dönüşüyor.

Haberin tamamı: https://yetkinreport.com/2023/05/02/kilicdaroglunun-son-on-gun-uyarisi-ve-deep-fake-istihbarati/