Canlı yayında kurduğu cümleler montajlanarak hedef gösterilen ve ardından gözaltına alınıp tutuklanan gazeteci Merdan Yanardağ bugün hakim karşısına çıkıyor. Saat 11.30'da başlayacak duruşma öncesinde İstanbul Adalet Sarayı önünde toplanan Merdan Yanardağ'a Özgürlük Platformu üyeleri, çok sayıda siyasi ve TELE1 izleyicisi basın açıklaması yaptı. 

CHP Grup Başkanı ve genel başkan adayı Özgür Özel, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, CHP İstanbul İl Başkanı Adayı Cemal Canpolat, milletvekilleri Kani Beko, Mahmut Tanal, Sezgin Tanrıkulu ve Sol Parti yöneticileri gibi çok sayıda siyasi parti temsilcisi Yanardağ'ın duruşmasını takip etmek için adliye önünde bekliyor. 

NE OLMUŞTU?

Merdan Yanardağ, Genel Yayın Yönetmeni olduğu TELE1’de yaptığı programda, yeni bir çözüm süreci ihtimali hakkında yorumlar yapmış, PKK lideri Abdullah Öcalan hakkında da bazı değerlendirmelerde bulunmuştu. Yanardağ, programdaki sözlerinden günler sonra sosyal medyaya düşürülen cımbızlanmış ifadelerin yer aldığı bir video ile hedef gösterilmişti.

İfadeleri gerekçesiyle gözaltına alındıkdıktan sonra tutuklanan Yanardağ için hazırlanan iddianamede, Yanardağ'ın "basın yoluyla suçu ve suçluyu övme" ile "basın yayın yoluyla terör örgütü propagandası yapmak" suçlarından 1 yıl 6 aydan 10 yıl 6 aya kadar hapisle cezalandırılması istenmişti.