Elazığ 1 No'lu Yüksek Güvenlikli Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulunan Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan Dicle Haber Ajansı (DİHA) muhabiri Mehmet Güleş, tahliye oldu. Güleş’i cezaevi önünde Dicle Fırat Gazeteciler Derneği (DFG), gazeteci arkadaşları ve ailesi karşıladı.

"YÜREĞİM İÇERİDEKİ TUTSAKLARLA ATIYOR"

MA'nın aktardığı habere göre, cezaevi önünde konuşan Güleş, "Her ne kadar tahliye olsam da bir yanım cezaevinde kalıyor. Bugün cezaevlerinde yaşanan baskılar nedeniyle aklımız ister istemez tutsaklar da kalıyor. Pandemi nedeniyle tutsaklar tam olarak tedavi edilemiyor. Bütün siyasi tutsaklar 260 gündür açlık grevinde olması ve buna karşın herhangi bir adımın atılmaması nedeniyle yüreğimiz içerideki tutsak arkadaşlarla atıyor" ifadelerini kullandı.

5 Aralık 2016’da haber takibi için gittiği Elazığ Adliyesi’ndeki kimlik kontrolü sırasında gözaltına alınan Güleş, 7 Aralık 2016’da “örgütü üyesi olmak” iddiasıyla tutuklandı. Güleş, 3 Mayıs 2017’de görülen karar duruşmasında 9 yıl 4 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı.