23 Derece adlı yayın platformunun sahibi gazeteci Gökhan Özbek, gözaltına alındı.

Özbek sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Ankara Emniyeti’nden evime geldiler. Gözaltı kararı varmış. Eve geçiyorum… Kalın sağlıcakla…" ifadelerini kullandı.

Gazetecinin avukatı Gizay Dulkadir de Özbek'in gözaltına alınmasıyla ilgili şu açıklamayı yaptı: "Müvekkilim gazeteci Gökhan Özbek biraz önce evinden gözaltına alınarak güvenlik şubeye getirildi. Henüz suçlamanın detaylarını bilmiyoruz, gelişmelerden haberdar edeceğim."

Gizay Dulkadir yaptığı ikinci bir paylaşımda ise "Gökhan Özbek gayet iyi herkese selamları var. İfade vermeye başlıyoruz” dedi.

23 Derece isimli yayın platformunun kurucusu olan Özbek Gökhan Özbek, platform üzerinden yayınlanan haberler nedeniyle suçlanıyor. Av. Dulkadir "Suçlamalar arasında depremzedelerden Milletvekillerine kadar pek çok kişinin açıklamalarının haberleştirilmesinden ibaret görseller bile var. İnanılır gibi değil!" dedi. 

Av. Gizay Dulkadir ayrıca, Özbek'in bugün savcılığa çıkarılacağını söyleyerek şunları ifade etti:

"Hukukta tahmin edebileceğinizin çok gerisinde, muhaliflere yapılan baskıda ise tahminlerinizin çok ötesindeyiz. Dünyanın hiçbir yerinde ciddiye alınmayacak suçlamalarla karşılaştık. Gökhan Özbek  sadece gazetecilik yaptığı için gözaltında tutuluyor. Yapılan haberler hiçbir somut dayanağı olmayan şekilde yorumlanarak “şu ima edildi” “bu söylenmeye çalışıldı” şeklinde ithamlarda bulunuluyor. Başkalarının iddialarını haber yapmak bile suçlama konusu edilmiş.  Bu şartlar altında bir gazetecinin bırakın haber yapmasını, röportaj yapması, bir kimseden görüş alması bile fiilen imkansız hale getirilir. Bu akıl almaz tutumun bir an evvel son bulması gerekiyor. Aksi halde yurttaşın haber alması mümkün değildir!"