Radyo Sputnik’te yayınlanan İsmet Özçelik’le Ankara Farkı programına gazeteci Nuray Başaran konuk olarak katıldı. Başaran programda, yaklaşan seçimlere ve 6’lı masanın açıkladığı ‘Ortak Politikalar Mutabakat Metni’ ile cumhurbaşkanı adayına yönelik değerlendirmelerde bulundu.

6’lı masanın kurulma amacına yönelik açıklamalarda bulunan Başaran, uzun süredir cumhurbaşkanı adayının belli olduğunu ve Kılıçdaroğlu’nun 3 yıldır buna yönelik çalışma yürüttüğünü ileri sürdü. Başaran, konu ile ilgili şunları söyledi:

“Aslında aday çok uzun zamandır belli. 3 yıldır Kemal Kılıçdaroğlu aday ve 3 yıldır Kemal Beyin çalışma grafiğine ve sistematiğine baktığınızda ilmek ilmek dokuduğunu ve bu işe çok iyi hazırlandığını görürsünüz. Ben tartışmasız Kemal Kılıçdaroğlu’nun aday olduğunu düşünüyorum. Zaten Kemal Bey karar verdiği gün 6’lı masayı kurdu. O masanın kurulma sebebi Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığa hazırlanmasıyla ilgili ve adaylık sürecinde yapılması gerekenlerden bir tanesiydi. Ve Kemal Bey bu masayı o nedenle kurdu. Benim bildiğim kadarıyla da liderlere giderken Kemal Bey bu yola çıktığını, ilk defa bunu söylüyorum; ve birlikte hareket etmek istediğini söyleyerek işe başladı. Masa zaten böyle kuruldu. Tabii 6 farklı düşünce yapısında ya da seçmen yapısı itibarıyla 6 farklı partinin bir araya gelerek oluşturduğu masada bunların olgunlaşması, seçmene gerekli mesajların verilmesi, bu mesajların verilirken seçmenin kabulü noktasındaki sıkıntılar bu süreci hem uzattı hem bize zaman zaman ‘Acaba mı?’ dedirtti.”