GENEL

Metropoll'den yeni seçim ve Afganistan anketi

MetroPOLL’ün Temmuz 2021 “Türkiye'nin Nabzı” araştırmasında siyasi partilere yönelim ve Afganistan’daki Türk askerlerinin durumu soruldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Diyarbakır seyahatinden sonra, ancak orman yangını ve sel felaketlerinden önce yapılan anket, MetroPOLL Araştırma'nın kurucusu Özer Sancar tarafından paylaşıldı.

Abone Ol

Kararsızlar dağıtılmadan AKP’nin oy oranı yüzde 29,3 olarak belirlendi. Ana muhalefet partisi CHP’nin oy oranı ise ankette yüzde 19 olarak görülüyor.

Üçüncü sıradaki İYİ Parti ise yüz de 10,2 ile barajı rahatlıkla geçiyor. HDP de yüzde 9,7 oy ile İYİ Parti’yi yakından izliyor.

MHP’nin oy oranındaki düşüş güçlü biçimde devam ediyor. Metropoll anketine göre MHP yüzde 7,3’te kalıyor.

Saadet Partisi yüzde 1,2; DEVA Partisi yüzde 0,9 oy alıyor. Kararsızların oranı yüzde 8, cevap vermeyenlerin oranı ise yüzde 7,4 düzeyinde.

Türkiye’nin Nabzı araştırmasında Türk askerinin Afganistan’daki varlığı da soruldu. Halkın yüzde 61,6’sı Türk askerlerinin Afganistan’dan çekilmesini isterken, yüzde 27,4’ü kalması yönünde görüş bildirdi. Araştırmada farklı partilerin seçmenlerinin konuya yaklaşımı da incelendi.