GENEL

İkinci el araç satın alırken bunlara dikkat

İkinci el araçlara rağbet; sıfır araç arzının azalması ve fiyatlarının yükselmesi nedeniyle günden güne artıyor. İşte ikinci el araç alımında dikkat edilmesi gereken noktalar...

Abone Ol

HASAR KAYDI KONTROL EDİLMELİ Tramer kaydı, araçların tüm sigorta geçmişini ve verilerini gösterir. Tramer kaydını sorgulamak için aracın şase numarası veya plakası yeterlidir. Ancak plaka değişikliği yapılması durumunda mağduriyet yaşamamak için şasi numarasıyla sorgulama yapmak daha faydalı olur.

KAPORTA VE BOYASINA BAKILMALI Ekspertizde yapılabilen incelemelerde aracın değişen bir parçası olup olmadığı anlaşılabiliyor. Parça değişimi ve boya yapılmış olması aracın değerini düşürür.

ARACA GÜN IŞIĞINDA BAKILMALI Satın alınacak araç, mutlaka gün ışığında görülmelidir. Ancak güneş ışığının dik açıda vurması, araç üzerindeki çizik ve zedelenmelerin görülmesini engelleyebilir. Dolayısıyla aydınlık ama doğrudan güneş altı olmayan bir alanda araç incelenmelidir.

HAVA YASTIĞI VE TORPİDO KONTROLÜ Aracın direksiyon göbeğindeki sürücü hava yastığının bulunduğu bölümde yırtık, tamir veya torpido kısmında kaplama, kabarma olup olmadığının kontrol edilmelidir.