GENEL

AKP seçmenindeki duygu "birden fazla nedenle AKP'ye kızgınlık"

MAK Danışmanlık, "Ekim 2021 Türkiye Gündem Araştırması" sonuçlarını açıkladı. Seçmenlerin yüzde 42'si geçen seçimden farklı bir partiye oy vereceğini söylerken; daha önce "en az bir kere" AKP'ye oy verenlerin yüzde 56'sı artık başka partilere oy vereceğini söylüyor. Bu seçmenlerdeki hakim duygu "birden fazla nedenle partiye kızgınlık".

Abone Ol

Ankete katılanlara AKP'ye bir ya da daha fazla kere oy verenlerin "vazgeçme" nedenleri sorgulandı. AKP'den vazgeçen seçmenlerin çoğu "birden fazla nedenle" AKP'ye artık oy vermiyor.

Oy vermekten vazgeçenler AKP'ye yönelik duygularını çoğunlukla "kızgınlık" olarak ifade ediyor. Bunu "üzdüler" ve "küstürdüler" yanıtları izliyor.

Ankete katılanların yüzde 41'i bu seçimde daha önce oy verdiği partiden başka bir partiye oy vereceğini söylüyor. Aynı partiye oy vereceğini söyleyenlerin oranı yüzde 42, kararsızlar yüzde 17.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a oy vermeyeceğini söyleyenlerin oranı, verecek olanlardan fazla.

Ankete göre yurttaşlar ülkedeki en büyük sorun olarak ekonomiyi görüyor.

Ankette yurttaşlara erken seçimin gerekli olup olmadığı da soruldu. Yüzde 42 "evet", yüzde 42'ü "hayır" dedi, yüzde 15'i kararsız kaldı ya da yanıt vermedi.