İngiliz Financial Times Gazetesi AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘seçim adımlarını’ konu edindi. Gazetede yer alan değerlendirmede, Erdoğan’ın 2023 seçimleri için ‘Sosyal Konut Projesi’ de dahil olmak üzere vites yükselteceğini öne sürüldü. Financial Times, 50 milyar dolarlık konut projesini ‘Erdoğan’ın 20 yıllık iktidarındaki en zorlu sınavı’ olarak değerlendirdi.

İLK ADIM SOSYAL KONUT PROJESİ

Gazetede yer alan değerlendirmede AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, 2023 yılında yapılacak olan genel seçimler için yeni adımlar atacağı ve ilk adımının “TOKİ’nin Sosyal Konut Projesi” olduğu iddiası yer aldı. Gazete proenin, ‘gelecek kamu harcamalarının ilk adımı’ olduğundan bahsetti.

“AKP’YE DESTEK DÜŞTÜ”

Haberde, AKP’ye desteğin, döviz krizi ve enflasyon sebebiyle düştüğü belirtildi. Ancak Metropoll tarafından yapılan anketlerde, ekonominin kötü yönetildiğini düşünenlerin oranının temmuzda yapılan asgari ücret zamlarından sonra gerilediği vurgulandı.

Analistler yapılan değerlendirmede, “Erdoğan, konut projesi ile başlayan seçim adımlarına, asgari ücrete ve memur maaşlarına zam, emeklilere verilen promosyonlarda artış, konut kredilerinde indirim gibi adımlar atacak” dedi.

FT, Erdoğan’ın bu adımları için “muhalefeti zora sokacak hamleler” ifadesini kullandı.

“ERDOĞAN İNŞAAT SEKTÖRÜNDEKİ DOSTLARINA FAYDA SAĞLAMAYI AMAÇLIYOR”

Muhalefetin, konut projesi hakkındaki “Ekonomik ve gerçekçi değil. Daha önce yapılması gerekirdi. Erdoğan, inşaat sektöründeki dostlarına fayda sağlamayı amaçlıyor” eleştirileri de yer aldı.