Olay, dün saat 19.00 sıralarında Fikirtepe Mahallesi’nde meydana geldi. Üç katlı binanın ikinci katında şiddetli bir patlama oldu.

ÜÇ KİŞİ FECİ ŞEKİLDE CAN VERDİ

Binadaki yangın itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürüldü. Olayda Özbekistan uyruklu A.K yaralandı. A.K’nin Babası M.K (68) ile kızı N.K (10) ve henüz kimliği tespit edilemeyen bir kişi olmak üzere üç kişi hayatını kaybetti.

Patlamayla ilgili başlatılan soruşturma, terör şüphesi nedeniyle İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosu tarafından yürütülecek.

Öte yandan Cumhuriyet'te yer alan habere göre; İBB'ye yakın kaynaklar, binada kaçak bir şekilde patlayıcı ve parlayıcı özelliği olan malzemeler üretildiğini ve imar uygulamaları anlamında denetimde olduğunu belirtti. 

NE OLMUŞTU?

Yaşananların ardından İstanbul Valisi Ali Yerlikaya patlamanın doğalgaz kaynaklı olduğunu söylerken, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu patlamanın ve yangının doğalgaz kaynaklı olmadığını açıkladı. Öte yandan patlamanın ardından terör şüphesinin de araştırıldığı iddia edildi.