Odatv'den Can Özçelik'in haberine göre, soruşturma sürecinde daha önce tanık olarak ifadesi alınan eski MİT’çi Enver Altaylı,  eski Bakan Halil Şıvgın’ın ifadesiyle şüpheli olarak tekrar ifade verecek.

Enver Altaylı, FETÖ ve askeri casusluk suçlarından cezaevinde bulunuyor. Halil Şıvgın, tanık olarak verdiği ifadesinde FETÖ’cü Mustafa Özcan ile Enver Altaylı'nın kendisini aracı Necip Hablemitoğlu ile görüşmek istediklerini, kendisinin ise bunu kabul etmediğini anlatmıştı. Şıvgın'ın ifadesi sonrası Enver Altaylı'nın ifadesine de başvurulmuştu.

Dönemin Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekili Necip Cem İşçimen tarafından 21 Ekim 2016’da ifadesi alınan Enver Altaylı, Halil Şıvgın’ın ifadesinin doğru olmadığını iddia etti.

Ancak soruşturma dosyasına giren HTS kayıtları, Enver Altaylı ile Necip Hablemitoğlu’nun 3 ay içerisinde birden fazla görüştüğünü ortaya çıkardı. Kayıtlara göre FETÖ’cü Mustafa Özcan’ın da telefonu aynı yerden sinyal verdi. Görüşmede eski bir siyasetçinin de yer aldığı tespit edildi.

NE OLMUŞTU?

Hablemitoğlu'nun eşi Şengül Hablemitoğlu da eski MİT'çi Enver Altaylı ve Mustafa Özcan'ın suikastten önce eşi ile görüştüğünü, görüşmenin içeriğini tam olarak bilmemekle birlikte iknaya dönük olduğunu ve Hablemitoğlu'nun bu görüşmeden rahatsız olduğunu ifade etmişti.