Haber: Av. Elifsu Dilek Şen


Ömer Kavur: Sınırları bulandıran zamanlar ve mekânlar hâlâ öksüz bırakan bir yönetmen. Zaman ve mekân kavramının kendisi esas kahramana dönüşür yönetmenin filmlerinde. Ömer kavur belgeselinin film festivalinde gösterimesi Fethiye’yle sinema ilişkisini tekrar güdeme getirdi.


Fethiye Film Festivali ile sinema dünyasında kendine kalıcı bir yer edinme hayalini gerçekleştirecek bu tarihi izlerle 7-8-9-10 Aralık 2023 tarihlerinde gerçekleşen olan Fethiye Film Festivali (FFF) sinema camiasından da büyük ilgi ve destek gördü.


FEFSAD (Fethiye Fotoğraf ve Sinema Sanatı Derneği) organizasyonuyla gerçekleşen olan festivale yüz elliye yakın film başvurusu yapıldı. 20 Ekim 2023’de biten başvuru dönemi sonrasında film seçki kurulu tarafından başvuru yapan filmleri değerlendirmeye başladı.


Kısa ve uzun metrajlı deneysel, animasyon, belgesel ve kurgu türlerinde yapılacak olan film gösterimlerinin programı 15 Kasım 2023 tarihinde açıklandı.. Festival bünyesinde
gösterilecek olan filmler, Aksin Sinemaları sponsorluğunda izleyici ile buluşacak. İzleyicisiyle ücretsiz olarak buluştu. Film gösterimleri sırasında, özel olarak davet edilmiş yönetmenlerle soru-cevap ve söyleşiler gerçekleşti.


Film gösterimlerinin yanı sıra düzenlenen atölye, söyleşi ve sunumlar; alanının uzmanı akademisyenler, yönetmenler ve sinema emektarları tarafından gerçekleştirildi ve festival boyunca sektör profesyonelleri farklı mekanlarda sinema sinemaseverler ile bir araya geldi.


2024 yılında uluslararası bir kimlik kazanmayı ve süreklilik arz etmeyi hedefleyen Fethiye Film Festivali, Fethiye’nin kültür ve sanat hayatına yeni bir soluk getirdi, Fethiye halkına ve özellikle gençlerine sinema aşkını aşılamayı ve tüm şehrin sahiplendiği bir festival olmayı hedefliyor.