Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi H Grubu 6. ve son hafta maçında konuk ettiği Slovakya'nın Spartak Trnava ekibini 4-0 yendi ve grubunu lider tamamlayarak adını son 16 turuna yazdırdı.

Ülker Stadı'nda oynanan karşılaşmaya tutuk başlayan sarı-lacivertliler, ilk yarının son çeyrek diliminde baskısını artırdı. Müsabakanın 36. dakikasında Ferdi Kadıoğlu'nun golüyle öne geçen İsmail Kartal'ın öğrencileri, 2. gol için fırsatlar yakalasa da amacına ulaşamadı ve soyunma odasına 1-0'lık üstünlükle girdi.

İkinci yarıya çok etkili başlayan Fenerbahçe, 47. dakikada Dzeko'nun yerde kalmasıyla penaltı kazandı. 48. dakikada Tadic'in penaltı vuruşunda farkı 2'ye çıkartan sarı-lacivertliler, 60. dakikada Dzeko'nun ayağından bir gol daha buldu ve skor 3-0'a geldi. Üstün oyununu sürdüren Kartal'ın öğrencileri, 1 dakika sonra yine Edin Dzeko ile farkı 4'e çıkardı. Karşılaşma, Fenerbahçe'nin 4-0 üstünlüğüyle tamamlandı.

Bu sonucun ardından grubunda sarı-lacivertliler, puanını 12'ye yükseltti. Sarı-lacivertlilerin gruptan çıkma mücadelesi verdiği rakiplerinin maçında Ludogorets, Nordsjaelland'ı 1-0 mağlup etti.

Ludogorets'te tıpkı Fenerbahçe gibi puanını 12'ye yükseltmesine karşın sarı-lacivertliler averajla grubu lider tamamladı.

Fenerbahçe, böylece play-off oynamadan direkt son 16 turuna kaldı ve mart ayına kadar Avrupa'da olmayı garantiledi.