SPOR

Fenerbahçe ilk maçtan avantajlı dönüyor

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde gruplara kalma hedefindeki Fenerbahçe, 2. Ön Eleme Turu ilk maçında Dinamo Kiev ile karşılaştı. Maç 0-0'lık eşitlikle sona ererken, Fenerbahçe tur şansını kendi sahasına sakladı. Rövanş karşılaşması, 27 Temmuz Çarşamba günü saat 20.00'de Ülker Stadı'nda oynanacak.

Abone Ol

Ukrayna'daki savaş nedeniyle Polonya'da oynanan mücadeleyi İsveç Futbol Federasyonu'ndan Glenn Nyberg maçı yönetti. Karşılaşma öncesinde UEFA'dan alınan özel izinle statta Ukrayna Ulusal Marşı okundu.

Fenerbahçeli taraftarlar, takımlarını Polonya'da yalnız bırakmadı ve Miejski Stadı'ndaki maçta tezahüratlarla takımlarına destek oldu. Tribünlerde diğer Türk takımlarının formalarını giyen seyirciler de vardı.

Dinamo Kiev maça Bushchan, Kedziora, Dubinchak, Popov, Zabarnyi, Sydorchuk, Verbic, Tsygankov, Shaparenko, Buyalskyi ve Besedin ilk 11'iyle başladı. Fenerbahçe'nin sahadaki ilk kadrosu ise şu isimlerden oluştu: Altay, Serdar, Osayi-Samuel, Szalai, Ferdi, İsmail, İrfan Can, Arao, Rossi, Valencia ve King.

Her iki takım da maç boyunca önemli bataklar organize edemedi. Genellikle orta saha mücadelesi şeklinde geçen maçın 19. dakikasında Valencia ceza sahasında topla buluşmak üzereyken yerde kaldı. Sarı-lacivertliler penaltı bekledi ancak oyun devam etti.

Fenerbahçe-Dinamo Kiev maçında 3 yeni transfer yedek soyundu. Sarı-lacivertli ekipte, Lincoln Henrique, Bruma ve Emre Mor yedekler arasında yer aldı. Fenerbahçe'de başkan Ali Koç ve yönetim kurulu üyeleri mücadeleyi statta takip etti. Ali Koç'a Selahattin Baki, Can Gebetaş, Fethi Pekin, Bekir İldem, Ömer Okan, Simla Türker Beyazıt, Ruşen Çetin ve Özgür Özaktaç eşlik etti.