Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, dünkü (17 Mart) Trabzonspor derbesinin ardından Fenerbahçe TV'de açıklamalarda bulundu. Ali Koç, Türkiye'nin bir şiddet sarmalına sürüklenmek istendiği yönünde kuşkularının olduğunu belirterek, "Olaylar tamamen organizeydi" dedi. Koç, neden polisin güvenlik önlemi alınmadığını ısrarla sordu.

"TEKRAR SÜPER LİGE ÇIKARIR ÖYLE BIRAKIRIM"

Ali Koç, 2 Nisan'da Fenerbahçe'nin olağanüstü toplatıya gittiğini gerekirse de ligden çekileceklerini söyledi. Koç, "Az önce Kulüpler Birliği Vakfı'ndan istifa ettim. Gerekirse alt lige ineceğiz. Biz başka ülkenin takımımıyız? Bir sene oynar tekrar çıkarız. Artık yeter. Bizim yeterimiz başkasının yeteri gibi değildir. Herkes aklını başına alsın. Linç tehlikesine rağmen maçı devam ettirenler aynaya baksın...3 ay sonra bırakıyorsun finansal zarar" vesaire diyen olacak. Biz bu kararı alırsak ben bırakmıyorum. Bir alt ligde başkan olarak tekrar süper ligde çıkarır o zaman bırakırım" dedi.

"GERGİNLİĞİ FENERBAHÇELİ FUTBOLCULARA BAĞLAYACAKLAR"

Ali Koç şunları da ifade etti:

"Şiddeti normalleştirmeye başlayan bir ülke haline geldik. Futbol üzerinden topluma bir operasyon mu yapılıyor? Dünkü olaylar tamamen organizeydi. Değil Halil Umut Meler, hiçbir hakem maçı iptal edemezdi. Birileri  iptal için TFF'ye cesaret vermesi gerekirdi. Çünkü rakibimizin siyasi ve bürokrasi gücünü biliyorsunuz

Bu kavgayı iki camia boyutuna taşımamak gerekiyor. Ama üzülerek öğrendim ki Trabzon tarafından belli çalışmalar olduğu, yaşanan gerginlikleri Fenerbahçeli futbolculara bağlayacak yönünde duyumlar alıyoruz. İnşallah böyle bir yanlışın içine girmezler."