İstanbul Narkotik Şube, geçtiğimiz gün Rüstem Çetinkaya ve Hakan Çetinkaya ile ABD'nin kırmızı bültenle aradığı H.Y.N'nin de arasında olduğu 44 şüpheliyi yakalandı. Şahısların, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Felçi baron lakabı ile anılan geçen sene villasında saklanırken yakalanan Ürfi Çetinkaya'nın liderliğini yaptığı örgütün uluslararası uyuşturucu ticareti yaptığı tespit edildi. Örgütün, işleyişinin aksamaması amacıyla sürekli şekil değiştirdiği ve holding yapısıyla yönetilmeye başlandığı tespit edildi.  Uyuşturucu ticaretinden elde edilen kara paranın aklanmasında şüphe göstermeyen yöntemlere başvurulduğu anlaşıldı.

20 MİLYAR LİRALIK SERVET

AA'nın haberine göre; Şahısların, para sevkiyatlarında dikkat çekmemek amacıyla dünyaca ünlü markaların saatlerini ve ziynet eşyalarını stoklayarak nakit paraya çevirdikleri belirlendi. Örgütün muhasebecisi Y.N'nin paraları döviz şirketleri vasıtasıyla piyasaya sürmeye çalıştığı da ortaya çıkarıldı.

Soruşturma kapsamında, suç örgütüne ait toplam değeri yaklaşık 20 milyar olan 147 arsa, 56 konut, 8 apartman, 74 iş yeri, 53 lüks araç, tekne, 53 şirketteki ortaklık payları, 64 banka hesabı, 7 kiralık kasa ile çok sayıda ziynet eşyası, nakit para ve soğuk cüzdana tedbir konuldu.

Operasyonda ele geçirilen çok sayıda silah, ziynet eşyası, para ve lüks saatler de basın mensuplarına gösterildi.
 

ZİNDAŞTİ GEÇMİŞİ

    Ürfi Çetinkaya’nın ismi son yıllarda İranlı uyuşturucu kaçakçısı Naci Zindaşti ile de yan yana geldi.

    Ortak oldukları, yurt dışına gönderilen ve yakalanan 5 ton eroinin 2 ton 200 kilosunun Urfi Çetinkaya’ya ait olduğu öne sürüldü.

    FETÖ’cü firari savcı Zekeriya Öz’e Urfi Çetinkaya ve Naci Zindaşti tarafından rüşvet verildiği iddiaları da dava dosyalarına girdi.