EĞİTİM

Eylül ayında 20 bin öğretmen ataması yapılacak

CHP Adıyaman Milletvekili Avukat Abdurrahman Tutdere Adıyaman, Batman ve Mardin'deki öğretmen açığını Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'a sordu. Selçuk verdiği yanıtta atamalar hakkında bilgi verdi.

Abone Ol

CHP Milletvekili Abdurrahman Tutdere’nin Adıyaman, Batman ve Mardin illerindeki öğretmen açığına ilişkin soru önergesine yanıt veren Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, kontenjanların öğretmen istihdamında güçlük çekilen illerin doluluk oranları dikkatte alınarak belirlendiğini ifade ederek sözleşmeli öğretmen atamasının yapılacağı tarihi açıkladı. Önergesinde, Türkiye genelindeki öğretmen açığının 138 binleri geçmesine rağmen Millî Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan atamaların yetersiz olduğuna dikkat çeken Milletvekili Tutdere, Bakan Selçuk’a "Sayıştay raporlarına yansıyan resmi rakamlara göre Türkiye genelinde 138 bini aşkın öğretmen açığı vardır. Fakat bu kadar öğretmen açığı varken Millî Eğitim Bakanlığı öğretmen alımlarını yıldan yıla düşürmektedir" diye seslendi.

EN FAZLA AÇIK DOĞU VE GÜNEYDOĞU'DA

Türkiye genelindeki öğretmen açığının en fazla Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde olduğunu dile getiren Milletvekili Tutdere, "Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki öğretmen açığının diğer bölgelerimize göre daha fazla olduğunu gözlemlemekteyiz, bu gözlemimiz resmi istatistiklerle de doğrulanmaktadır. Yaşanan büyük sorunu Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a verdiğimiz soru önergeleriyle gündeme getirdik, getirmeye de devam edeceğiz. Bakan Selçuk’a Adıyaman, Batman ve Mardin illerindeki öğretmen açığı sayısını, öğretmen açığının ilçelere göre dağılımını ve öğretmen açığının branşlara göre dağılımını sorduk" dedi.

SELÇUK YANITLADI: ATAMA EYLÜLDE

Tutdere’nin soru önergesine cevap veren Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, “Kontenjanlar öğretmen istihdamında güçlük çekilen ve kalkınmada birinci derece öncelikli yöreler olmak üzere, ihtiyaç olan alanlarda illerin doluluk oranları dikkate alınarak belirlenmektedir" bilgisini verdi. 20 bin öğretmen ataması yapılacağını duyuran Bakan Selçuk, “Bakanlığımıza bağlı eğitim kurumlarına Sözleşmeli Öğretmenliğe Başvuru ve Atama Duyurusu çerçevesinde 2021 yılı Eylül ayında 20 bin sözleşmeli öğretmen ataması yapılacaktır.” açıklamasında bulundu.