YEREL

Evleri zorla yıkılan Tozkoparan halkı 1950 lira kira yardımını protesto etti

Abone Ol

AKP'li Güngören Belediyesi tarafından elektrik, su ve doğalgazları kesilerek zorla dönüşüm dayatılan Tozkoparan halkı verilen 1950 TL kira yardımını Barış Parkı'nda yaptığı basın açıklaması ile protesto etti. 

HABER: Fatoş ERDOĞAN

Tozkoparan'da zorla dönüşüm dayanılarak evleri yıkılan mahalle halkı Barış Parkı'nda basın açıklaması düzenledi. Basın açıklamasına HDP Milletvekili Züleyha Gülüm'de destek verdi

Basın açıklamasında konuşan mahalleli Mehmet Beşir Pordoğan şunları söyledi:

"1950 lira kira yardımıyla İstanbul'u bırakın Türkiye'nin hiçbir yerinde yaşama hakkı yoktur. Yaşama ve barınma hakkımızı devam ettirebileceğimiz bir kira yardımı istiyoruz.

Tozkoparan Mahallesi’nde evleri yıkılan ev bulamadığı için İstanbul dışına gidenler, akrabalarına sığınan, sokaklarda kalan komşularımız var.

TOZKOPARAN BİZİM BİZİM KALACAK

84 konut 924 hane Tozkoparan'ı terk etmek zorunda bırakıldı. 1000'e yakın insan bu kış gününde 8000- 10000 lira istenen evlerde 1950 TL kira yardımını ile hayatını sürdüremiyor. Bir an önce kira yardımının artırılmasını istiyoruz. Her zaman dediğimiz gibi "Tozkoparan bizimdir bizim kalacak "

Tozkoparan halkına destek veren HDP Milletvekili Züleyha Gülüm İstanbul'da 1950 lira kira yardımıyla ev bulmanın imkânsız olduğunu belirtti hangi yüzle 1950 lira kira yardımından bahsediyorsunuz dedi.

Gülüm sözlerini şöyle sürdürdü:

"1950 lira kira yardımı evlerinden edilen bu insanlara evsiz barksız yaşayın demektir. Gönül belediyeciliği yaptığını iddia edenler halka zulüm yapıyor. Yıktınız viran ettiniz insanların evlerini, mahalle kültürünü yok ettiniz yetmiyor barınma haklarını da ellerinden alıyorsunuz bir an önce gerçek bedellerinde kira yardımını yapılsın. Bu zulüm düzenin son buluna kadar mücadeleye devam edeceğiz. Gidişiniz çok yakın gideceksiniz Tozkoparan halkı kalacak."

Tozkoparan halkının avukatı Onur Cingil Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın sunduğu kira yardımı 1950 lira! buradan bakana, Cumhurbaşkanı’na, yakınlarına, ihale verdikleri şirketlere şunu sormak istiyorum 1950 lira kirayla bu insanlara ev verebilirler mi? Verebilirlerse bu insanlar oralarda oturmak istiyorlar. Buranın ihalesini alan şirketler diğer projelerde bu yardımı mı yapıyorlar?

Cingil sözlerini şöyle sürdürdü:

"Burada yapılan zulmün son halkası demiştim burada yıkım yapılırken çok kudretliydiler insanların nerede nasıl yaşayacaklarını düşünmüyorlar işte kentsel dönüşüm mantıkları bu.

Biz hukuki sürece devam edeceğiz, Tozkoparan'da haklarımızı savunmaya devam edeceğiz. Tozkoparan Tozkoparanların kalacak."