Etkin Haber Ajansı (ETHA) Muhabiri Meşale Tolu’nun da aralarında bulunduğu 27 kişinin “terör örgütü üyesi olmak” ve “terör örgütü propagandası yapmak” suçlamasıyla yargılandığı davanın duruşması Çağlayan’da bulunan İstanbul 29’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Kimlik tespitiyle başlayan duruşmaya gazeteci Tolu katılmazken, avukatı Keleş Öztürk hazır bulundu. Aynı suçlamalardan yargılanan Ceren Çaban ve dava avukatları da duruşmaya katıldı.

PROPAGANDADAN CEZA İSTENDİ

MA'nın aktardığı habere göre, mütalaasını veren duruşma savcısı, 27 kişi hakkında, "terör örgütü üyesi olmak" suçlamasından beraat talebinde bulunurken, 13 kişi hakkında "terör örgütü propagandası" iddiasıyla ceza talebinde bulundu.

Mütalaaya dair söz alan Tolu’nun avukatı Keleş Öztürk, iddia makamının sunduğu mütalaanın beraat yönlü talebine katıldıklarını, geniş değerlendirmelerini ise daha sonra yapacaklarını söyledi.

DURUŞMA 24 ARALIK'A ERTELENDİ

Diğer avukatlar ise esas hakkındaki mütalaaya karşı beyanda bulunmak için süre talebinde bulundu. Avukatların süre talebini kabul eden mahkeme heyeti, bir sonraki duruşmayı 24 Aralık'a erteledi.