Merkezi Fransa’nın Strazburg şehrinde bulunan Avrupa Konseyi’nin Çocuk Koruma Faaliyetleri 2022 Raporu yayımlandı. Avrupa’nın önde gelen spor ve bilim insanlarının çalışmalarının bulunduğu 54 sayfalık raporda, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği panele de yer verildi. Türkiye’nin 2020 yılında imza atarak katıldığı Avrupa Konseyi Genişletilmiş Kısmi Spor Anlaşması (EPAS) kapsamında düzenlenen raporda çocuğu korumada sporun önemine vurgu yapıldı.

Çalışmada Avrupa’nın önde gelen üniversitelerinden akademisyenler, dünyaca kabul görmüş spor merkezleri, bakanlıklar, federasyonlar, sivil toplum örgütleri, uluslar arası spor ve çocuk akademileri, ulusal ve uluslar arası olimpiyat komiteleri üyeleri, çocuk koruma birlikleri üyeleri, spor bilimleri eğitimi veren üniversiteler ve akademilerden temsilciler ile bağımsız araştırmacıların faaliyetleri bulunuyor.

16 Aralık 2022’de Eskişehir Taşbaşı Kültür Merkezi Kırmızı Salon’da düzenlenen panelin moderatörlüğünü EBB Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı Dr. Mehmet Ali Çeliksoy yaparken, Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Yaşar Şahin ve Çocuk Hakları Birimi Uzman Psikoloğu Gülten Taflıoğlu Bal da konuşmacı olarak yer almıştı.