İskenderun'da kaldığı rezidansın yangın merdiveninden kaçmaya çalışırken Özel Harekat ekiplerince gözaltına alınan suç örgütü lideri Erol Evcil'in, liderliğini yaptığı suç örgütünün zor durumdaki fabrikaları hedef aldığı öne sürüldü.

NASIL ÇÖKÜYORLAR?

Sabah'ta yer alan habere göre örgütün işleyişi de çözüldü. Buna göre örgüt ilk olarak, mali sıkıntı yaşayan tesisleri satın alma vaadi ile kira kontratı imzalatıyor. Tesise girdikten sonra da demir-çelik ürünlerini piyasaya satıp gelirleri Evcil'in grup şirketlerin hesaplarına aktarılarak firmaların içini boşaltıyor.

KDV, kurumlar vergisi ve stopaj gibi ödemeler bu firmaların üzerinde bırakılarak firmaların borç yükü arttırılıyor. Borçlar nedeni ile haciz gelmesi durumunda kiracı değişimine giderek faaliyete devam ediliyor.

Herhangi bir tahsilat yapılamadığı içinde kamu alacağı tahsili de engellenmiş oluyor. Örgütün bu yolla İzmir, Hatay ve Sivas'taki fabrikalara çöktüğü belirlendi.

KASITLI İFLAS

Haberdeki detaylara göre; demir çelik sektöründe faaliyet yürüten köklü firmaları bu şekilde kasıtlı olarak iflasa sürükledikleri ortaya çıktı. Evcil bu yöntemle devleti 3 milyar 955 milyon 628 bin 534 lira zarara uğrattı. Erol Evcil'in üzerinde herhangi bir fabrika olmadığı ve bunları akrabalarını üzerine yaptırdığı tespit edildi.