Haber: Uğur İstabullu

Artvin Çoruh Üniversitesi Merkez Yerleşkesinde Gençlik ve Spor Müdürlüğü ve Artvin Gençlik Spor Müdürlüğünün(2020/339563) Artvin 1450 kişilik yurt yapımı ihaleye verilerek 21.09.2020 yılında başlanmış 650 gün geçmesine rağmen müteahhit firma işi bırakarak işi tasfiye etti.

Artvin Çoruh Üniversitesine 1450 kişilik yurt inşaatının durması il genelinde tartışma yaratırken yaygın basında Çoruh Üniversitesi Rektörlüğü tarafından yurt ihtiyacı varken Rektör’ün -saray- yaptırması haberi ve beraberinde yurt inşaatına Artvin Belediyesinin 19 trilyonluk ceza yazmasıyla ilgili AKP Artvin Milletvekili Erkan Balta açıklamalarda bulundu.

ARTVİN BELEDİYESİ ARTVİN’DE YAPIM AŞAMASINDAKİ YURT İNŞAATINI YAPAN FİRMAYA 19 MİLYON TL CEZA YAZDI.

AKP Artvin Milletvekili Av. Erkan Balta: “Artvin Üniversitemizin öğrencilerimizin konaklama sorununu çözmek için hakikaten Artvin ölçeğine göre büyük bir inşaat olarak planlandı ve başlandı. Geçtiğimiz yıl içerisinde 2021-2022 yılı içerisinde. Tabi maliyet farkındaki artış, firma açısından çalışmayı zorlaştırıyordu ancak belediyenin de neredeyse devam etmesini imkansız kılacak şekilde çok büyük maliyetler önüne çıkarması, harçlarla alakalı bu tabi firmaya artık burada bu işi devam ettiremez duruma getirdi ve firma işi bırakmak, tasfiye etmek zorunda kaldı. İşin devamı için bizim de girişimlerimiz sürüyor. Yeniden ihalesini yaptırabilmek için. O bahsetmiş olduğunuz haberdeki konu ise işin gerçeğiyle hiç alakası olmayan bambaşka iki ayrı bir konudur. Yani bunun bilgi yetersizliğinden bilgi eksikliğinden kaynaklandığını falan düşünmüyorum, bu tam bir çarpıtmadır. Sebebi şudur; bir defa Üniversitenin yurt yapmak gibi görevi yoktur. Üniversite kendi işleriyle kendi görevleriyle ilgili konularda yatırımları yapar. Sizlerin de bildiği gibi Artvin Çoruh Üniversitesinin, bu Rektörlüğü Seyitlerden merkeze getirme gibi bir planı vardı. Plan çerçevesinde Rektörlüğü şimdiki şehir merkezindeki yerleşkesinde inşa etti. Diğer yandan Özel İdareye ait olan (Cumhurbaşkanı Başdanışmanı) İsrafil Kışla’nın çok büyük emekleri ve gayretleri vardır. Burdaki arsanın KYK’a, Gençlik Spora devredilerek burada yurt  inşaatı başlatıldı. Bu ikisi ayrı kurumların ayrı bakanlıkların nüktesindeki ayrı süreçlerdir. Yani o gazetenin haberindeki sanki Rektörlük yurt ihtiyacı varken  kendisine Rektörlük binası yaptı gibi bir konu çarpıtmadır. Rektörlüğün bir görevi yok, böyle bir bütçesi yoktur. Dolayısıyla bu konudaki bilgiyi de böylece paylaşmış olduk.

(Belediyenin Yurt İnşaatı Müteahhidine 19 Milyon TL ceza kestiği söyleniyor. Bu doğru mudur?)

─ Hayır bir belge olarak değil de bilgi olarak var tabi.  Belgesini özellikle araştırmaya ihtiyaç duymadık. Son söylediğiniz rakam 19 Trilyon .

Zaten durması ve tasfiyesi zaten denetimle alakalı bir sonuç. Denetleme sonucunda  onlarda devam edemeyeceğini söylediler. Hayır hayır ihalesi yapılmayacak onunla ilgili çalışma devam ediyor.