Erkan Aydın, 10 ilde yıkıma neden olan iki büyük depremin hemen ardından, Bursa Milletvekili Yüksel Özkan ve Kayseri Milletvekili Çetin Arık ile birlikte başta Elbistan olmak üzere Kahramanmaraş’ın diğer ilçe ve köylerine yardıma gitti. Aydın, Kahramanmaraş’ın Afşin ilçesinde bugün yaptığı açıklamada, depremin ilk saatlerinden itibaren gece gündüz demeden -17 dereceye varan dondurucu soğuklarda canla başla çalışan tüm ekiplerin, ailelerin ve sağlık çalışanlarının eksik ve ihtiyaçlarını tespit ederek CHP Genel Merkezi’ne, belediyelere ve ilgili kurumlara ilettiklerini söyledi. Aydın, bölgede hâlâ kaos ortamı olduğunu ve organizasyondaki aksaklıkları gidermek, vatandaşların yaralarını sarmak için mücadele ettiklerini kaydetti.

Deprem öncesinde olası bir afet için hiçbir çalışma yapılmadığını ve hiçbir senaryonun düşünülmediğini belirten Aydın, şunları söyledi:

“Şu anda Kahramanmaraş Afşin’deyiz. Depremin yedinci günündeyiz. Gördüğünüz gibi durum burada gerçekten kötü. Ancak yedi günlük gözlemlerimizde şunu çok net söyleyebiliriz; depremin merkez üssü, Ankara’daki bürokrasi. Hâlâ daha çadırlar ulaşmış değil, ısıtıcılar yeteri kadar ulaşmış değil. Hava şartları kötü olabilir, gece -20’leri bulan soğukta insanlar burada yaşamaya çalışıyorlar. Gündüz şu anda -12, güneşe aldanmayın. Ama şunu çok net görüyoruz; depremin 509 yıldır geleceğini söyleyen uzmanları dinlemeyen genel ve yerel yönetim, göz göre göre buradaki depreme hiçbir hazırlık yapmamış. Hiçbir afet kriz planı yok. Afetten sonra ne yapılacağı ile ilgili, bizzat şahit oluyoruz, hiçbir plan yok, hiçbir öngörü yok. O yüzden depremin ana üssü Ankara’daki bürokrasi diyoruz.”