Eskişehir Büyükşehir Belediyesi (EBB), cam sanatçısı Şekip Oğuz’un, ‘Eritme Cam Sergisi’ni düzenlenen açılış töreniyle sanatseverlerin beğenisine sundu. 

EBB’nin kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında, ünlü cam sanatçısı Oğuz’un, ‘Eritme Cam Sergisi’, tarihi Odunpazarı bölgesinde bulunan Kent Müzeleri Kompleksi’nde açıldı. Açılış törenine, EBB Başkanı Yılmaz Büyükerşen, sergi sahibi Şekip Oğuz, belediye bürokratları ve sanatseverler katıldı.

Açılışta konuşan Başkan Büyükerşen, şunları söyledi:

“Bildiğiniz üzere Türkiye’nin ilk cam müzesi olan Çağdaş Cam Sanatları Müzesi’ni Eskişehir’de açtık. Tabii bir gün Türkiye’nin ekonomik durumu düzelir, belediyeler de gelir sıkıntısından kurtulursa, bir cam sanatları atölyesi hatta fabrikası kurmayı aklımdan geçirmiyor değilim. Anadolu’da nazarlıkla başlayan cam işleri, camdan eserler, kap kacaklar, figürlerin yapıldığı en önemli yerlerden biri de Eskişehir’dir. Bugünkü sergide de çok güzel, çok değerli eserler görüyorum. Şekip Oğuz Hocamızın ne kadar kıymetli bir cam sanatçısı olduğunu bir kez daha vurgulamam lazım. Bu özel sergiyi herkesin gelip görmesini diliyorum.”

Büyükerşen, sanatçı Şekip Oğuz ve davetliler, açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından sergiyi gezdi.