İnsan Hakları Derneği (İHD) Eş Genel Başkanı Eren Keskin, Tekirdağ 1 Nolu F Tipi Cezaevi’nde tutulan ve 14 Mayıs’ta ameliyata alınan hasta mahpus Ergün Akdoğan’ın beyin ölümünün gerçekleştiğini duyurdu. Keskin, ailesinin Akdoğan’ı son bir kez görmesine izin verilmediğini söyledi.

Keskin, sosyal medya hesabından Adalet Bakanlığı’nı etiketleyerek “Tekirdağ 1 nolu Hapishanede hükümlü hasta mahpus Ergün Akdoğan ameliyat olduktan sonra bugün doktorlar tarafından ‘beyin ölümünün’ gerçekleştiği ailesine söylendi. Ailenin tek talebi O’nu bir kez görmek. İzin verilmiyor! Bu nasıl vicdansızlık?” dedi.

‘7,5 SAAT AMELİYATTA KALDI’

Yeni Yaşam gazetesine konuşan Keskin, Akdoğan’ın koğuş arkadaşı tarafından baygın bir halde görülmesinden sonra önce Tekirdağ Şehir Hastanesi’ne, oradan da Başakşehir Çam ve Sakura Hastanesi’ne kaldırıldığını söyledi. Akdoğan’ın 14 Mayıs’ta 7 buçuk saat süren bir ameliyat geçirdiğini, ameliyat sonrası sürekli uyutulduğunu belirten Keskin, doktorların dün öğlen saatlerinde ailesine Akdoğan’ın beyin ölümünün gerçekleştiğini söylediğini aktardı.

Keskin ailenin Akdoğan’la vedalaşmak istediğini ancak görevli jandarma komutanının buna izin vermediğini de söyledi.