II. Abdülhamid'in torunu olduuiddia edilen Berna Sultan Osmanoğlu, İstanbul'da Yiğit Onur Özcan ile evlendi. Nikahın şahitliğini Tarihçi İlber Ortaylı, Şevki Yılmaz ve  Mehmet Fatih Çıtlak yaptı. Sık sık gerici açıklamaları ile gündeme gelne İmam Halil Konakçı da, İlber Ortaylı ile aynı masayı paylaştı.

 “Pezevenklerin oluşturduğu parlamento” ifadesiyle hatırlanan Yılmaz konuşmasında “Osmanlı’yı süren soysuzları lanetliyorum” ifadesini kullandı.

Atatürk'ü savunan konuşmaları ile gündeme gelen İlber Ortaylı'nın hem Konakçı ile aynı masayı paylaşması hem de skandal sözlerin sarf edildiği nikahda olması dikkat çekti.

 ORTAYLI: BENİ İLGİLENDİRMEZ

Odatv'ye konuşan  İlber Ortaylı, "Düğünler için demeç verilmez" diyen Ortaylı şunları söyledi: "Vallahi beni ilgilendirmez Şevki Yılmaz, kim olduğunu da bilmiyorum, tanımıyorum. O kızı, Berna'yı severim ve dedesi Harun Efendi'yi... Gözümün önünde büyüdü. Düğüne çağırdılar. Böyle düğünler için falan böyle konuşulmaz. İşte o kadar." açıklamasını yaptı.

ORTAYLI'DAN BİR AÇIKLAMA DAHA

Ortaylı, bu sefer sosyal medya hesabından bir açıklama yayımladı. Ortaylı şunları dile getirdi:

"SİVRİ ZEKALILAR"

"Bugün basına yansıyan haberlerde geçen davete bir düğün vesilesiyle katıldım. Ne kimin davet edileceğine karışırım ne de masada oturanları tanırım. Düğün merasimi sırasında eski bir milletvekilinin yersiz konuşmalarını tasvip etmem mümkün değildir. Rahatsızlığımı da sıra bana gelince belirttim. Bunlar tarih bilmeyen insanların kahvehane köşelerine yakışan sözleridir. Açık bir Atatürk düşmanlığıdır, hazımsızlığıdır. Atatürk'le, Cumhuriyet'le, İstiklal Savaşı komutanlarıyla didişmeye kalkan sivri zekâIıların bu faaliyetlerinin arkasında tarihçilik merakının hatta ideolojinin ağırlık kazandığına inananlardan değilim, saikler başkadır. Türk tarihinin kurumları ve büyükleriyle didişmek, yani tahripkâr bir milliyetçilikle ortaya çıkmak bize ve bazı toplumlara has olaydır. Bugün eğer birileri bu ülkede rahatlıkla fikirlerini söyleyebiliyorsa Atatürk ve silah arkadaşları sayesindedir. Türkiye'yi etrafındaki devletlerle mukayese ettiğiniz zaman bize bu vatanı Atatürk önderliğinde emanet edenlerin ne kadar büyük iş başardığını görürsünüz. Cumhuriyet'i ayakta tutmak ve korumak bizim vazifemiz. Eğer ayakta tutmazsak, tahrip edersek gidecek bir yerimiz olmadığını da birilerinin artık anlaması gerekir."