AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün Kabine Toplantısı sonrası yaptığı açıklamalarda devlet eliyle yapılan bir dizi cemevinin açılışının yapılacağını duyurmuştu. Erdoğan'ın söz konusu töreni İstanbul'daki Şah Kulu Sultan Dergahı'nda yapacağı öğrenildi.

Halk TV'den İsmail Saymaz'ın haberine göre, Erdoğan 7 Ekim'de Kadıköy'deki Şah Kulu Sultan Dergahı'nı ziyaret edecek.  Erdoğan, daha sonra konferans salonundaki törene geçecek. Törende, devletin desteğiyle inşa edilen 8 ayrı cemevinin açılışını gerçekleştirecek.

Törende Erdoğan'ın yanı sıra, Şah Kulu Sultan Külliyesi Mehmet Ali Hilmi Dedebaba Araştırma Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Beyzade Özkahraman da bir konuşma yapacak.

İstanbul Valiliği tarafından organize edilen bu törene, Anadolu Yakası'ndaki kimi dede ve babalarıyla Alevi akademisyenler de davet edildi. Bazı davetlilerin katılmayı reddettiği öğrenildi.

Diğer taraftan vakıf yönetimi, bugün görüşmeye gelen yetkililere konferans salonundaki Hz. Ali, Hacı Bektaş'ı Veli ve Atatürk posterlerini duvardan indirmeyeceklerini, bunun kırmızı çizgileri olduğunu, ikinci bir Hüseyin Gazi olayının yaşanmasına meydan vermeyeceklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara'daki Hüseyin Gazi Cemevi'nde Muharrem ayı orucuna katılmıştı. Ziyarette Hz. Ali, Atatürk ve Hacı Bektaş-ı Veli fotoğrafları Erdoğan'ın oturtulduğu bölümden yan duvara kaydırılmış, Erdoğan'ın dedelere mahsus olan posta oturtulmasına tepki gösterilmişti.